Lukiolaisten liitto iloitsee oppimateriaalien maksuttomuuden säilymisestä

Suomen Lukiolaisten Liitto iloitsee siitä, että lukio- ja ammattikoulutus säilyvät opiskelijoille maksuttomana. Järjestö kertoo asiasta tiedotteella.

Kevään kehysriihessä oli päätetty, että maksuttoman oppimateriaalin ja ylioppilaskokeet saisi vain sen kalenterivuoden loppuun, jonka kuluessa opiskelija täyttää 18 vuotta nykyisen 20 ikävuoden sijaan.

Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa maksuttoman oppimateriaalien rajaamisesta tuleva säästö on korvattu vähennyksillä toisen asteen koulutuksen hankerahoituksesta ja ammatillisen koulutuksen strategiarahoituksesta.

Suomen Lukiolaisten Liiton mukaan myös nämä leikkaukset ovat kipeitä, mutta tekevät huomattavasti vähemmän hallaa koulutuksen saavutettavuudelle ja nuorten hyvinvoinnille.

– Maksuton toinen aste on tärkeä erityisesti niille nuorille, joilla on haasteita toimeentulon, oppimisen tai terveyden kanssa. Uskon, että uhka maksuttoman toisen asteen päättymisestä on varjostanut monella lukiolaisella lukuvuoden alkua, sanoo tiedotteessa Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja August Kiattrakoolchai.

Entinen opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoi heinäkuussa, että toisen asteen oppimateriaalit pysyvät maksuttomina.


 

Lue myös:

    Uusimmat