Lumikaaos: Seuralta hätähuuto kannattajille – kuvat näyttävät valtaisan yöllisen urakan

NFL-seura Buffalo Bills yrittää epätoivoisesti saada pudotuspeliottelun järjestettyä kotistadionillaan siitä huolimatta, että New Yorkin osavaltiota on piiskannut poikkeuksellisen tuima lumimyrsky.

Buffalo Billsin ja Pittsburgh Steelersin välinen NFL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelu oli tarkoitus pelata jo sunnuntai-iltana, mutta sankka lumisade esti ottelun järjestämisen. Bills on nyt pyytänyt apua myös kannattajiltaan, joille se on tarjonnut lumitöitä mediatietojen mukaan 20 dollarin tuntipalkalla.

Lumityöt stadionilla alkoivat keskiyöllä paikallista aikaa.

New Yorkin kuvernööri Katy Hochul julkaisi X-sivustolla sunnuntaina videon lumituiskusta merkitsevien saatesanojen kera.

– Tämänhetkinen näky Buffalon keskustasta. Näyttää melko hyvältä päivältä olla pelaamatta jalkapalloa. Pyydän, pysykää kotona ja turvassa, Hochul kirjoitti.

Sosiaalisessa mediassa julkaistut videot ja kuvat areenalta näyttävät, miten valtaisa urakka lumen lapioinnissa on ollut. Eräiden arvion mukaan paikalle tarvittaisiin noin 10 000 vapaaehtoista.

Lumenluonti ei tietenkään ole rajoittunut vain stadionin sisälle, vaan ottelun järjestäminen vaatii myös toimivia liikenneyhteyksiä, joten aura-autoilla on ollut kiirettä läpi vuorokauden.

Viivästynyt ottelu yritetään saada pelattua tänään maanantaina Suomen aikaa kello 23.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana MTV Katsomosta ja MTV Urheilu 1 -kanavalta.

Talviset sääolot ovat vaikuttaneet myös muissa otteluissa NFL:ssä. Kansas City Chiefsin ja Miami Dolphinsin välisen ottelun lauantai-iltana kerrotaan olleen koko liigan historian neljänneksi kylmin. Pakkasta oli mittausten mukaan peräti 20 celsiusastetta. Chiefs voitti ottelun 27–6.

Kylmyydestä kertoo jotain sekin, että Chiefsin pelinrakentajan Patrick Mahomesin kypärä halkesi taklaustilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat