Luumukakku

luumukakku
luumukakkuMyllyn Paras
Julkaistu 24.11.2005 09:02(Päivitetty 19.01.2012 14:47)

Joulun aikaan monien perinteisiin kuuluu leipoa kahvikakkuja. Mausteina ovat jouluiset mausteet. Tässä helpossa kakussa, jossa aineet vain sekoitetaan, on mausteena se perinteinen eli luumumarmeladi, jota joulutortun täytteessä olemme tottuneet syömään.

Reseptin lähetti Seija Keinovaara.

Luumukakku (helppo ja munaton)

  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 3 dl maitoa
  • 1½ dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
  • 1 dl luumusosetta
  • Leivitykseen:
  • rasvaa
  • korppujauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä vähintään 15 min ennen kumoamista. Voit lisätä halutessasi taikinaan lisäksi 1 dl rusinoita tmv. joululisukkeita (aprikoosinpalat, korintit, sukatit).

Vinkki: Kakkutaikinasta voi valmistaa myös Luumumuffineja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15 – 20 min.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle