Maailman paras naispelaaja sai tarpeekseen: "Kuka on vastuussa?"

Maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Aitana Bonmatí teki hiljattain uuden sopimuksen Barcelonan kanssa, mutta tyytyväinen hän ei ole. 26-vuotias on ladannut kovaa kritiikkiä koko Espanjan pääsarjan suuntaan.

– Päätökseni jäädä johtuu 100-prosenttisesti Barcelonasta seurana. Jos päätökseni olisi keskittynyt liigaan, en varmasti olisi jäänyt, espanjalainen supertähti sanoi The Athleticille.

Bonmatín mielestä Espanjan Liga F:n on otettava mallia Englannin naisten Superliigasta (WSL). Barcelona-tähti kokee, ettei sarja kehity ja kiinnosta tarpeeksi.

Kaksi Bonmatín entisistä joukkuetovereista, Mariona Caldentey ja Laia Codina, ovat molemmat siirtyneet Arsenaliin viime vuonna ja puhuneet WSL:n olevan valtaisan vetovoimainen sarja espanjalaisille huippupelaajille.

Heidän maajoukkuetoverinsa Laia Aleixandri ja Leila Ouahabi, jotka pelaavat molemmat Manchester Cityssä, ovat myös lähteneet kotimaastaan Englantiin.

– Muut liigat ohittavat meidät uskomatonta vauhtia, vaikka meilläkin olisi potentiaalia olla huippuliiga, Bonmatí sanoo turhautuneena.

– Olemme jääneet paikalleen. Emme parane yhtään. Mikä kiinnostus liigaan kohdistuu? Kuka on vastuussa?

Bonmatí väittää, ettei liigalla ei ole edes sponsoria, mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Liga F:llä on useita sponsoreita, kuten Puma ja EA Sports. Viesti pysyy kuitenkin samana.

– Meidän pitäisi olla nöyrempiä ja katsoa, miten englantilaiset liigat toimivat. Jos näitä muutoksia ei tapahdu, se on merkki siitä, että tätä liigaa johtavat henkilöt eivät ole kiinnostuneita etenemisestä, Bonmatí lisää.

Ballon d'Or -voittaja on tehnyt 96 maalia 275 ottelussa Barcelonalle, joka on dominoinut Espanjan pääsarjaa viime vuosien ajan voittamalla viisi peräkkäistä mestaruutta ja kolme neljästä viimeisestä Mestarien liigasta.

Barcelona on voittanut molemmat uuden Liga F -kauden avausottelunsa. Seuraavaksi se kohtaa Sevillan.

Lue myös:

    Uusimmat