Maajussi-Teemun tilalla traaginen tulipalo – navetta paloi, sadat eläimet ahdingossa

Parhaillaan Maajussille morsian -ohjelmassa nähtävä maajussi-Teemu kohtasi tänä aamuna karmean näyn kotipihallaan: navetta paloi ja sisällä navetassa oli runsaat 200 hienoa ja sonnia. Teemu ryhtyi pelastustoimiin yhdessä pelastuslaitoksen kanssa.

Maajussi-Teemun tilalla Etelä-Pohjanmaan Kurikassa sijaitseva pihattonavetta tuhoutui keskiviikkona tulipalossa. 

MTV Uutisten tavoittaman Teemu vahvistaa uutisen ja kertoo tilanteen olevan edelleen haastava.

Aiemmin päivällä pelastuslaitos uutisoi, että tilalla palaa 1 700-neliöinen pihattorakennus. Hälytys palosta tuli aamuseitsemän jälkeen.

Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksessa oli runsaat 200 hiehoa ja sonnia.

Maajussi-Teemu oli työntekijöidensä avulla saanut ainakin osan karjasta ulos pihatosta, kun pelastuslaitos saapui paikalle. 

Ilta-Sanomien aiemmin tavoittama Teemu kertoi, että tulipalon olivat huomanneet hänen tilallaan työskentelevät työntekijät. 

Pelastuslaitokselta kerrottiin, että eläimet pyrkivät kohti savua takaisin pihattonavettaan, joten pelastuslaitos joutui hätyyttelemään niitä. 

Tilanteen rauhoituttua pelastushenkilöstö ja omistaja saivat karjan pihalta viereisiin rakennuksiin.

– Meillä on parikymmentä kuollutta eläintä. Nuorta karjaa, hiehoja ja sonneja. Noissa rakennuksissa oli pari sataa eläintä ja koko tilalla on yhteensä 700 eläintä, että siihen nähden selvittiin aika vähällä, Teemu kertoi aiemmin päivällä Ilta-Sanomille.

Loukkaantuneet eläimet pyritään saamaan nopeasti teuraaksi.

Pelastuslaitokselta arvioidaan, että jälkisammutus- ja raivaustyöt kestävät koko päivän. Palon syttymissyy ei ollut tiedossa keskiviikkona aamupäivällä.

Huonokuntoisesta tilasta isoksi maitotilaksi

Teemu nähdään parhaillaan MTV3-kanavanMaajussille morsian: Kaikki tarinat-ohjelmassa.

39-vuotiaan Teemun isolla maitotilalla kasvatetaan lisäksi nuorkarjaa ja pelloilla rehua. 

Teemu itse ei ole maatilalta kotoisin, vaan hän osti vuonna 2006 huonossa kunnossa olleen tilan itselleen ja on laajentanut ja kehittänyt sitä nykyiselleen. 

Teemun tilalla on hänen itsensä lisäksi kahdeksan työntekijää. 

– Se työ nyt on ollut aika lailla sellainen määrittelevä tekijä tässä elämässä. Aika lailla koko kropalla tässä on tehty, kun tässä on aika sellaisista vaatimattomista lähtökohdista lähdetty, Teemu kertoi keväällä MTV Uutisille.

Tilan ostaessaan Teemu oli vielä nuori, vasta 21-vuotias maajussin alku. 

– Ei silloin ollut mitään: ei rahaa, ei kokemusta ja perse oli niin auki, että sydämeen asti tuuli. Mutta into oli todella kova päästä tällaiseen kiinni, ja se siinä sitten kantoi, kun löytyi vielä sopiva paikka, joka ei ollut liian valmis paketti, hän kertoi aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat