- 2 kananmunaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 vaniljatanko
- 1 dl sokeria
- 2 dl kahvikermaa
- 50 g suolatonta voita
- 1 pss pakastemustikoita
Sulata mustikat ja mausta ne maun mukaan sokerilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko, raaputa siitä siemenet ulos ja säästä ne vaniljakermaan. Keitä jäljelle jäänyttä vaniljatankoa kahvikermassa ja lisää joukkoon voi. Vatkaa lämmin kerma munavaahdon joukkoon. Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita varovasti nostellen taikinan joukkoon. Peitä uuninkestävän paistinpannun pohja mustikoilla ja kaada vaahtotaikina päälle niin että mustikat peittyvät, ripottele vielä muutama mustikka taikinan pinnalle. Paista 220 asteisessa uunissa 10-15 min. tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Vaniljakermavaahto
- 1 vaniljatangon sisus
- 1 dl mascarpone-juustoa
- 1,5 dl kermaa
- 0,5 dl tomusokeria
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa pannarin kanssa.
Resepti: Samuli Wirgentius