Maalivahti Niemen paluuottelu käsillä

Antti Niemi palannee Suomen jalkapallomaajoukkueen maalille keskiviikkona Palloliiton 100-vuotisjuhlaottelussa Espanjaa vastaan. Niemi kertoi maanantaina maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, ettei juhlaottelun maalivahtijaosta ole vielä päätetty, mutta mielellään hän tositoimiin palaisi.

- Voi olla, että pelaan puolet tai ainakin joitakin minuutteja. Periaatteessa en tykkää, että maalivahtia vaihdellaan kesken pelin, mutta tämä on erikoistilanne, Niemi sanoi.

Niemi palasi maajoukkuerinkiin parin vuoden tauon jälkeen lokakuun alussa. Entinen ykköstorjuja Niemi on nyt ykkösvahti Jussi Jääskeläisen varamies - myös juhlaottelussa.

- Kaikki riippuu siitä mitä Jussi haluaa tehdä. Jos hän haluaa pelituntumaa ja pelata koko ottelun, niin hän pelaa. Jussin ehdoilla mennään, se on sanomattakin selvä, Niemi linjasi.

Englannin valioliigan lontoolaisessa seurajoukkueessaan Fulhamissa Niemi on vielä oudommassa tilanteessa. Parin epäonnistumisen jälkeen Niemi joutui kakkosmieheksi.

- Kaksitoista vuotta olen pelannut ulkomailla ja tämä oli ensimmäinen kerta. Tuskin tämä suurta eroa tekee minuun maalivahtina. Meillä on maailmanluokan maalivahti, eli Kasey Keller, Niemi myönsi.

Niemen Fulham-sopimus on voimassa kevääseen 2009.

- Sen jälkeen tulen Suomeen. Olen aiemmin sanonut, etten tule pelaamaan, mutta se voi aina muuttua, Niemi pyöritti.

"En syytä tuomaria"

Suomi kohtaa Espanjan Palloliiton 100-vuotisjuhlaottelussa Olympiastadionilla Helsingissä keskiviikkona. Helsinkiin jo lauantaina saapunut Espanjan joukkue on Niemen mielestä kovan luokan vastustaja.

- He ovat tosissaan liikkeellä, Niemi tuumi.

Niemi on pelannut 66 maaottelua. Espanjaa vastaan hän on torjunut kahdesti vuonna 1994.

Viime lauantaina Niemi seurasi vaihtopenkiltä, kun Suomi ja Belgia päätyivät maalittomaan peliin EM-karsintaottelussa Brysselissä.

- Ihan hyvältä se näytti. Belgia ei saanut rakennettua kovin monta paikkaa. Omiakin paikkoja oli sen verran, että se yksi olisi pitänyt saada sinne räpättyä, Niemi sanoi.

Niemi ei vaihtopenkille nähnyt kunnolla Suomen Jonatan Johanssonin tilannetta, josta riittää puhetta. Johansson pisti pallon verkkoon, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

- Ei se voi olla paitsio, jos Belgian oma pelaaja syöttää meidän pelaajamme läpi. En syytä tuomaria, tilanteet tulevat älyttömän nopeasti ja jos ei ole varma, pitää liputtaa paitsio, Niemi opasti.

(MTV3-STT)

(Tulosruutu 15.10.2007)

Lue myös:

    Uusimmat