Manchester City jäi nuolemaan näppejään – Manchester Unitedin teinipelaajat ratkaisivat cupin voiton

Manchester United on voittanut jalkapallon Englannin cupin loppuottelussa paikalliskilpailijansa Manchester Cityn. United voitti Lontoon Wembleyllä pelatun loppuottelun 19-vuotiaiden Alejandro Garnachon ja Kobbie Mainoon maaleilla 2–1.

Lopputulos oli yllätys, sillä City juhli viime viikonloppuna Valioliigan mestaruutta 31 pisteen erolla Unitediin, joka jäi seurahistoriansa heikoimpaan sijoitukseen kahdeksanneksi. Erik ten Hagin valmentama United aloitti kuitenkin cup-finaalin ennakkoluulottomasti ja ansaitsi avausjaksolla kahden maalin johtonsa.

Argentiinalaislaituri Garnacho sai puolen tunnin kohdalla täydellisen lahjan, kun Cityn puolustajalle Josko Gvardiolille ja maalivahti Stefan Ortegalle sattui karmea kommunikaatiovirhe. United lähetti keskityspallon kärkipelaajana olleelle Garnacholle, mutta Gvardiol näytti selvittävän tilanteen puskemalla pelivälineen omaa maalia kohti. Ortega päätti kuitenkin tulla tilanteessa palloa vastaan, puskupallo leijaili hölmistyneen saksalaismaalivahdin yli ja Garnacho sai viimeistellä 1–0-osuman tyhjään maaliin.

Hetken kuluttua englantilaiskeskikenttäpelaaja Mainoo tuplasi punapaitojen johdon hienon syöttökuvion päätteeksi.

City sai ensimmäisen vaarallisen maalipaikkansa vasta 55. minuutilla, kun Erling Haalandin laukaus kolahti ylärimaan. Laitahyökkääjä Jeremy Doku laukoi 87. minuutilla kavennuksen, mutta United kesti loppurynnistyksen.

Englannin cupin seurahistoriansa 13. kerran voittanut United sai paikallisvastustajastaan hyvityksen, sillä viime vuonna City vei manchesterilaisten välisen cup-finaalin 2–1.

Ten Hagin asema Unitedissa on ollut surkean sarjakauden takia vaakalaudalla, mutta pokaali saattoi tuoda hollantilaiselle jatkoaikaa Unitedissa myös ensi kaudeksi.