- 1 prk tonnikalaa - 2 vihreää omenaa - munakoiso - kirsikkatomaatteja - 1 prk raejuustoa - oliiveja - jugurttirusinoita
Antti Vahteran ja Manuela Boscon menu:
Marinoidut kirsikkatomaatit
rasia kirsikkatomaatteja 2 dl kivettömiä oliiveja (vihreitä tai mustia) 0,5 dl oliiviöljyä 1 rkl balsamico- viinietikkaa 2 tippaa tabascoa silputtua tuoretta basilikaa mustapippuria Maldon- suolaa
Kasta tomaatit kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, nosta tomaatit kylmään veteen. Poista kuori ja sekoita muiden aineiden kanssa keskenään. Sekaan voit lisätä mozzarellajuustoa, avokadoa jne. Tarjoile grillatun lihan tai kalan kanssa.
Gratinoitu tonnikala
1 prk tonnikalaa 1 dl silputtuja mustia oliiveja 1 dl raejuustoa 1 dl silputtua ruohosipulia mustapippuria Maldon- suolaa
Sekoita keskenään oliivit, raejuusto, ruohosipuli ja mausteet. Poista tonnikalasta liemi ja nosta leivinpaperin päälle. Lisää päälle raejuustoseos ja grillaa 225 asteisessa uunissa 10- 15 minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa.
Grillattu munakoiso
1 munakoiso oliiviöljyä Maldon- suolaa mustapippuria
Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Grillaa parilapannussa molemmin puolin kevyesti, mausta vielä pippurilla.
Sokeriomenat ja vaniljakerma
2 omenaa 1 dl hienoa sokeria 0,5 dl vettä 1 vaniljatanko 0,5 Grand Marnier- likööriä 2 dl kermaa 0,5 dl jogurttirusinoita
Kuori omenat, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Sulata sokeri pinnoitetulla pannulla. Lisää omenat, likööri, puolikkaan vaniljatangon sisus ja vesi. Anna kiehua miedolla liedellä, kunnes omenat ovat lämmenneet. Sekoita kevyesti vatkattu kerma, puolikkaan vaniljatangon sisus ja pieneksi pilkotut rusinat keskenään. Tarjoile kylmä kermaseos lämpimien omenoiden kanssa.