Markus Nurmi loistovireessä Ruotsissa – fanit karjuivat maaleja takovan suomalaisen nimeä

Markus Nurmi tulikuumana Ruotsissa – näin syntyi jo kauden kuudes maali 1:03
Markus Nurmi tulikuumana Ruotsissa – näin syntyi jo kauden kuudes maali

Suomalaishyökkääjä Markus Nurmi on kuumassa vireessä uudessa joukkueessaan.

Ruotsin pääsarjaan Luulajan riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Nurmi iski torstaina voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman, kun Örebro taipui maalein 3–1.

Katso Nurmen tyylikäs maali pääkuvan videolta!

Maali oli Nurmelle jo kauden kuudes. Turkulaislähtöinen hyökkääjä on tehnyt kahdeksassa pelaamassa ottelussaan yhtä monta tehopistettä. 

Nurmi on päässyt nopeasti Luulaja-kannattajien suosioon. Hyökkääjä otti Örebro-ottelun lopussa pystypainit vastustajan pelaajan kanssa, ja kotiyleisö karjui innokkaana suomalaisen nimeä.

Kuudella osumalla irtoaa tällä hetkellä koko SHL:n maalipörssin kakkospaikka. Vain Färjestadin tshekkitähti David Tomasek on iskenyt yhden enemmän. Nurmi on Luulajan sisäisen pistepörssin ykkönen.

Nurmi, 26, pelaa ensimmäistä sesonkiaan Ruotsissa. Hän käytti viime kauden päätteeksi TPS-sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 

SM-liigassa Nurmi on pelannut TPS-paidassa 333 ottelua tehopistein 77+92=169. Vastustajien pelaajien ja kannattajien ihon alle useaan otteeseen Suomessa päätynyt peluri on rikkonut Suomessa 30 pisteen rajan kolmesti. Keväällä 2022 Nurmi voitti Liigan pudotuspelien pistepörssin. 

Nurmi on ollut kahdesti todella lähellä MM-kisapaikkaa Leijonissa, mutta putosi 2022 ja 2024 kisakoneesta viime metreillä. 

Lue myös:

    Uusimmat