Maukas ruiskääretorttu

Julkaistu 19.08.2004 11:53(Päivitetty 19.01.2012 10:50)

Tässä terveellisen herkun resepti joka sopii painostaan huolehtiville ja kaikille muille. Kääretorttuun voit lisätä syksyn satoa tuoreeltaan.

Sopii hyvin diabeetikoillekin!

Maukas ruiskääretorttu

Myllyn parasMyllyn parasCopyright MTV Oy 2004/Myllyn paras

  • 4 kananmunaa
  • ¾ dl hedelmäsokeria
  • 1½ dl ruissihtijauhoja tai ruisjauhoa
  • 1tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 2 dl marjasurvosta (esim. puolukka)
  • 1½ dl rahkaa
  • 1-2 dl kermaa
  • 1tl vaniljasokeria
  • makeutusainetta tai hedelmäsokeria

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruissihtijauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Levitä marjasurvos tortulle ohueksi kerrokseksi ja päälle rahkaseos (rahka, vatkattu kerma, sokerit). Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Mikäli haluat laktoositonta, jätä rahkaseos pois tai käytä vaahtoutuvaa kaurakermavalmistetta.

Resepti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle