Max Verstappen pillastui dopingtestaajien yllätyksestä

Hollannin GP -viikonloppu ei alkanut Max Verstappenin kannalta iloisissa merkeissä.

Red Bullin tähtikuski yllätettiin perjantaiaamuna, kun hänet herätettiin virastotahon toimesta.

De Telegraafin mukaan maailman antidopingtoimiston WADAn virkailijat koputtelivat Verstappenin motorhomen eli viikonlopun asuinsijan ovelle jo paikallista aikaa seitsemältä aamulla. Verstappenilta vaadittiin virtsanäytettä, minkä hän pystyi antamaan tuntia myöhemmin.

F1-sarjan ykköstähti Verstappen ei ole tullut tutuksi mitenkään suurenmoisena aamuvirkkuna. Päinvastoin. Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko paljasti aiemmin sen, miten Verstappen oli ajanut simulaatiokisoja vielä kolmelta yöllä keväisen Imolan F1-kisan alla.

Markon mukaan Verstappen ei suhtautunut kovinkaan iloisesti WADAn yllätykseen. Markon mukaan Verstappen "ei ollut parhaalla päällä" perjantain harjoitussessioiden alla.

– Hän oli pikkuisen kiukkuinen, Marko muotoili De Telegraafille.

– Noh, kyse oli vain perjantaista, joten ei tuolla niin väliä. Tuonkaltaisen viraston työntekijät saapuvat ajoissa paikalle, koska virtsanäyte on helpompi antaa aamulla, Marko jatkoi.

Verstappen on kovan haasteen äärellä tänä viikonloppuna kotikisassaan Zandvoortissa, sillä Red Bull on menettänyt vauhtietunsa muihin nähden. Verstappen taipui lauantain aika-ajossa yli kolmella kymmenyksellä McLarenin Lando Norrikselle.

Norris lähtee sunnuntain kisaan paalupaikalta. Verstappen on kakkosruudussa.

Verstappen johtaa F1:n kuljettajien MM-sarjaa 78 pisteen erolla ennen Norrisia.

Lue myös:

    Uusimmat