Max Verstappenilta raju paljastus

F1-mestari Max Verstappen paljastaa kärsineensä terveyshuolista jo pidemmän aikaa.

Verstappen koki kovia vuoden 2021 Britannian GP:ssä, kun hän ja Mercedeksen Lewis Hamilton osuivat yhteen nopeavauhtisessa Copse-mutkassa.

Törmäyksen seurauksena Verstappenin Red Bull ajautui 51G:n voimalla ratavalleihin.

Kuin ihmeen kaupalla Verstappen onnistui nousemaan ylös autosta. Hänet vietiin onnettomuuden jälkeen sairaalaan tutkittavaksi.

Nyt, kolme vuotta tapahtuneen jälkeen, Verstappen tekee rajun paljastuksen.

Hollantilaisen mukaan kolarin vaikutukset vaivaavat häntä yhä.

– Minulla on ollut näkövaikeuksia Silverstonen kolarista lähtien, Verstappen kertoo Red Bullin verkkosivuilla.

– Näkövaikeudet korostuvat erityisesti pomppuisilla ja sellaisilla radoilla, missä on paljon erinäköisiä mainoskylttejä, Verstappen kuvailee.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Red Bullin supertähtikuski palasi törmäyksen jälkeen F1-radoille heti seuraavaan, Yhdysvaltojen kisaan. Hollantilaisen mukaan hän kärsi tuolloin karmivista näköongelmista.

– Itse kisassa en taistellut pelkästään Lewisia, vaan myös kuvan sumenemista vastaan, Verstappen kertoo.

– Tuntui siltä kuin olisin ajanut moottorivenettä 300 kilometrin tuntinopeudella. En ole puhunut tästä koskaan, mutta muutaman kierroksen jälkeen tunsin oloni niin pahaksi, että harkitsin keskeyttämistä, Verstappen paljastaa, jatkaen perään:

– Ainoa juttu, mikä auttoi minua jatkamaan, oli se, että Lewis oli aivan takanani. Otin silloin erittäin tärkeän voiton mestaruustaistelua ajatellen.

Verstappen vei tuolla kaudella F1-tittelin, kun hän päihitti Mercedeksellä ajaneen Hamiltonin dramaattisessa Abu Dhabin kisassa.

Terveyshaasteista huolimatta Verstappen on dominoinut lajia viimeisten vuosien aikana. Hän voitti mestaruuden myös kausilla 2022 ja -23. 

Verstappen johtaa myös tällä hetkellä F1:n kuljettajien MM-sarjaa.

Lue myös:

    Uusimmat