Mercedes vahvistaa: Kimi Antonelli ottaa Hamiltonin paikan

F1-talli Mercedes on palkannut ensi kauden kuljettajakseen italialaisen Kimi Antonellin. 18-vuotias tulokas ajoi ensimmäistä kertaa F1-harjoituksissa tänä viikonloppuna.

Antonelli ottaa ensi kaudesta lähtien kisakuskin paikan seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin siirtyessä Ferrarille. 

Hänen tallikaverinaan ajaa tulevalla kaudella George Russell. 26-vuotias brittikuski on ajanut Mercedekselle kolmen kauden aikana kaksi kisavoittoa ja kaikkiaan 13 palkintopallisijaa.

Antonelli on tällä hetkellä F2-sarjassa kuudennella sijalla. Hän on ajanut ensimmäisen kautensa aikana kaksi kisavoittoa. Kaudella 2022 Antonelli voitti Italian F4-sarjan mestaruuden ja viime vuonna Formula Regional European -sarjan mestaruuden.

Mercedes nosti Antonellin ensimmäistä kertaa F1-viikonloppuna ajovastuuseen perjantaina Italian Monzan harjoituksissa.

– Meidän vuoden 2025 kuljettajakokoonpanomme on yhdistelmä kokemusta, lahjakkuutta, nuoruutta ja raakaa nopeutta, hehkuttaa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

– Se on täydellinen avaamaan uuden luvun tarinassamme. Se tekee myös kunniaa junioriohjelmamme vahvuudelle ja uskollemme itsekasvatetusta lahjakkuudesta, Wolff perustelee.

Andrea Kimi Antonelli on saanut käyttämänsä etunimen suomalaismestari Kimi Räikkösen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat