Meteorologi: Taivaalta voi tulla valkoinen halloween-yllätys eteläänkin

Tulevien päivien aikana Suomi nauttii perinteisestä syyssäästä. Pyhäinpäivän ympärille voi kuitenkin olla luvassa luminen yllätys.

Mukavimmat ulkoilukelit asettuvat tänään perjantaina rannikkoalueelle, kertoo meteorologi Joonas Koskela. Lounaasta virtaa lauhaa ilmaa, mikä vaikuttaa pilvisyyteen etenkin sisämaassa.

Koskelan mukaan joitain pieniä sadekuuroja voi sisämaassa olla pilvisyyden takia luvassa.

– Tihkusadetta paksusta sumupilvestä voi tulla, mutta muutoin on miellyttävä keli.

Saderintaman jälkeen käänne

Lauantaina Lappi ja Pohjois-Suomi ovat aurinkoisimpia alueita, kun Etelä-Suomi pysyttelee pilviverhon alla. Silloin lämpötilat vaihtelevat pohjoisosissa 1–3 asteen ja eteläosissa 8–11 asteen välillä.

Sunnuntaina puolestaan koko maassa on tuulista ja pilvistä. Tässä vaiheessa sääkartat näyttävät myös Ruotsin puolelta saapuvan, koko länsinaapurin kattavan sadealueen.

– Valtaosa sateista on meille tullessa vettä. Lapissakin lämpötilat ovat iltapäivän ennusteessa parista asteesta viiteen asteeseen, eli ei ole lunta odotettavissa pohjoiseen.

Koskela kertoo, että saderintaman jälkeen luvassa on muutoksia. Pyhäinpäivän aatoksi eli ensi viikon perjantaille voi tulla hyvinkin luminen yllätys, myös Etelä-Suomeen.

Sääennusteeseen pääset jutun videolta.

Lue myös:

    Uusimmat