Juontaja Annika Metsäkedon ja hänen turkkilaisen miehensä hääjuhlaa vietettiin perjantaina. MTV3.fi tapasi Annikan isän, muusikkona tunnetun Martti Metsäkedon häähuumassa.
Martti Metsäketo tunnelmoi pääsevänsä vihdoin juhlimaan lapsensa häitä. Juontaja Annika Metsäkedon ja Baris Kirkgözin häitä juhlitaan Helsingin keskustassa perjantaina. Annikan lisäksi Martti ja Maija-Liisa Metsäkedolla on myös poika, laulajana tunnettu Tomi Metsäketo.
– Ei voi kieltää, etteikö vähän jännittäisi. Tunteet ovat pinnassa, kun ensimmäinen meidän lapsista menee naimisiin. Tätä on todella odotettu. Tämä on muutenkin niin erikoinen tilanne, mutta maailma pienenee ja kaikenlaista sitä sattuu, Martti kuvailee tuntemuksiaan.
Annika ja Baris kihlautuivat tammikuussa lomallaan istanbulissa. Annikan aviomies on muslimi, kuten suurin osa turkkilaisista. Annika on kuitenkin todennut jo aiemmin, että tämä ei kuitenkaan vaikuta mitenkään pariskunnan suhteeseen. Miltä isästä on tuntunut turkkilaiseen kulttuuriin tutustuminen?
– Itse olen maalta kotoisin, joten totta kai se pistää vähän funtsaamaan. Toivotaan kuitenkin, että kaikki menee hyvin ja nämä erot uskonnoissa eivät tuota vaikeuksia tulevassa yhteiselämässä.
Isällä on myös vinkkejä tyttärelleen, miten suhteesta kannattaa pitää huolta.
– Olen aina pitänyt toisten kunnioittamista asiana, joka auttaa kaikkia yhteiselämässä. Jos sitä riittää, niin uskon, että kaikki toimii. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja rakkaus jatkuu vielä sittenkin, kun arki koittaa.
Annika ja Baris vihittiin maistraatissa jo torstaina. Perjantaina oli vuorossa hääjuhla, jonka järjestelyissä Annikan vanhemmat ovat olleet vahvasti läsnä.
– Lahjaksi olemme antaneet kaikkea pientä, mutta nämä hääjärjestelyt ja niiden kustantamine on meidän harteilla. Se on meidän lahja heille.
Martti Metsäketo muistelee, miten Baris oli pyytänyt häneltä tyttärensä kättä. Juhlava ele tapahtui Annikan vanhempien ollessa Istanbulissa eikä seremoniassa säästelty perinteitä.
– Minulta pyydettiin Annikan kättä oikein turkkilaiseen perinteiseen tapaan. Suudelmia tuli otsaan ja käteen ja kaikkea tällaista. Meidät vietiin juhlapaikkaan, jossa oli koko suku ja paikallista musiikkia sekä napatanssia. En osannut odottaa, mitä siellä tapahtuu, mutta sitten piti vain seurata lippua ja tehdä kaikkea. Kokemus sekin, onhan se hienoa, että on erilaisia kulttuureita, Martti Metsäketo myhäilee.