Mia, 22, ei pysty vastaamaan viesteihin – MM-osakilpailussa loukkaantuneen kuljettajan tilasta uutta tietoa

Mia Rusthenin, 22, perhe on julkaissut tuoreen päivityksen ensimmäisessä naisten MM-sarjan osakilpailussa loukkaantuneen ratamoottoripyöräilijän tilasta.

Norjalainen Rusthen loukkaantui vakavasti ja koki aivovamman kesäkuussa naisten historian ensimmäisessä ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailussa Italian Misanossa. Onnettomuus tapahtui kilpailun viidennellä kierroksella.

Rusthen kuljetettiin sittemmin Norjaan Ullevålin sairaalaan. Rusthenin perhe kertoi kesäkuun lopussa Rusthenin päässeen pois hengityskoneesta ja hengittäneen omillaan. Perhe totesi, että heräämiseen menisi kuitenkin aikaa.

Reilu kuukausi myöhemmin tänään maanantaina illalla Rusthenin perhe raportoi, että Rusthen on viety Sunnaasin sairaalaan jatkokuntoutukseen. Edessä on perheen sanoin "pitkä ja vaativa tie takaisin näin vakavan vamman jälkeen".

– Matkan varrella on monia vaiheita ja haasteita, eikä kukaan pysty valitettavasti ennustamaan lopputulosta vielä pitkään aikaan, Rusthenin perhe kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Ei pysty vastaanottamaan vieraita tai vastaamaan viesteihin

Perheen mukaan Rusthenilla on kuitenkin parhaat edellytykset toipumiseen ja kuljettaja on parhaissa käsissä.

– Mia osoittaa jo nyt vaikuttavaa voimaa ja päättäväisyyttä, mistä seuraa joka päivä pientä ja suurta edistystä oikeaan suuntaan.

Rusthen tarvitsee silti perheen mukaan edelleen rauhaa ja suojaa. Hän ei pysty kunnolla vastaanottamaan vieraita, eikä hän kykene käyttämään sosiaalista mediaa ja vastaamaan viesteihin.

– Onnentoivotukset ja terveiset otetaan tietysti kiitollisina vastaan ja välitetään Mialle.

Paluusta liian aikaista puhua

Perhe kirjoitti, että on vielä liian aikaista sanoa mitään Rusthenin mahdollisesta paluusta lajinsa pariin. Perhe vahvisti kuitenkin tämän kauden olevan ainakin ohi.

– Mialle on motivoivaa tietää, että paikka MM-sarjassa odottaa häntä sinä päivänä, kun hän on siihen mahdollisesti valmis.

Lue myös:

    Uusimmat