Mieletön trilleri Veikkausliigassa! Kammottava moka lisäajalla ratkaisi

Veikkausliigan maanantai-ilta tarjoili dramaattisen Pirkanmaan paikallistaistelun FC Hakan ja Tampereen Ilveksen välillä. Seitsemän maalin trilleri päättyi Valkeakoskella Hakan loppuhetkien 4–3-voittoon.

FC Haka aloitti ottelun pirteästi. Hukattuaan useamman huippupaikan, onnistui englantilainen laitahyökkääjä Imani Lanquedoc viimeistelemään pallon komealla ulkosyrjälaukauksella sisään puolen tunnin kohdalla.

Ilves kuitenkin kampesi takaisin rinnalle vain minuutti avausosuman jälkeen. Maksim Stjopin kuljetti näyttävästi boksiin oikealta laidalta ja laukoi sisään.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Ilveksen kärkimies Santeri Haarala pääsi kiinni irtopalloon Anton Lepolan torjunnasta ja pamautti pelivälineen varmasti sisään.

Maissa Fall toi Hakan 2–2-tasoihin heti toisen jakson alussa, mutta Ilves otti pelin taas kontrolliinsa. Kymmenen minuuttia ennen loppua Haarala latasi sisään kauden kahdeksannen sarjamaalinsa ja luuli jo vievänsä tamperelaiset pisteen erolla Veikkausliigan kärkeen.

Haka ei kuitenkaan antanut periksi. Ottelun 86. minuutilla Fall kääntyi näppärästi päätyrajan tuntumassa ja syötti pallon maalinsuulle, mistä Oliver Whyte laukoi pelin 3–3:een.

Sitten koitti lisäajan ensimmäinen minuutti ja kammottava erhe Ilveksen alakerrassa.

Alimpana miehenä ollut Juhani Pikkarainen luki Haaralan heikon tiputuksen väärin, ja antoi Evangelos Pataoulidisin sauman päästä väliin.

Belgialainen ryntäsi yksin läpi, ohitti maalivahti Ville Sepän ja viimeisteli kylmänviileästi tyhjiin. 4–3 taululle ja komea voitto Hakalle.

Haka nousee voitollaan Ilveksen ohi neljänneksi. Voitolla Ilves olisi ottanut Veikkausliigan piikkipaikan itselleen pisteen erolla KuPSiin, HJK:hon ja SJK:hon. Nyt se on kuitenkin viidentenä.