Mikkelissä kuplii henkeäsalpaava näytös – yllätysnimi rysäytti kauden ensimmäisen Liiga-maalinsa

Jukurit tekee 2-2 maalin 1:28
Katso: Jukurit-puolustaja Hannes Häkkilä tälläsi kauden ensimmäisen SM-liigamaalinsa kovaan paikkaan.

Mikkelin Jukurit ja Oulun Kärpät tahkoavat henkeäsalpaavasti kuplivaa ottelua jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. Jukurit johti ensin, sen jälkeen Kärpät, ja nyt Jukurit on noussut takaisin keulille.

Konsta Helenius vei Jukurit avauserässä ylivoimalla näyttävän lyhytsyöttökuvion päätteeksi 1–0-johtoon, mutta Kärpät nousi toisen erän alkuminuuteilla edelle 2–1:een Ville Koivusen ja Aleksi Antti-Roikon osumilla (videot alla).

Kärpät tekee 1-1 maalin 1:05
Ville Koivunen nautiskeli ylivoiman jälkitilanteessa namupaikasta – ja maalista.

Kärpät tekee 1-2 maalin 1:06
Aleksi Antti-Roiko ujutti kiekon reppuun maalin kulmalta.

Kärpillä oli laatupaikkaa siirtyä 3–1-johtoonkin. Peliä johtaa sen sijaan jälleen mikkeliläinen kotijoukkue.

Ensin 21-vuotias yllätysmaalaaja, puolustaja Hannes Häkkilä, räpsäytti kauden ensimmäisen SM-liigaosumansa kovaan paikkaan: peli terävällä rannelaukauksella 2–2:een ja perään antaumukselliset tuuletukset (video artikkelin ylälaidassa). Patrik Puistola oli vuorossa seuraavana: hän löi Jukurit 3–2-johtoon maalin edustalta, jonne hän oli irtautunut vapaaksi mieheksi (video alla).

Jukurit tekee 3-2 maalin 1:08
Näin Patrik Puistola pujahti vapaaksi ja siirsi Jukurit takaisin johtoon maalinedustalta.

Intensiivisessä taistossa on piisannut kyllikseen vauhtia, maalipaikkoja, tunnetta ja nujakoita. Edessä on vielä ainakin kutkuttava kolmas erä.

Käprät johti puolivälieräsarjaa jo 3–0, mutta Jukurit on voittanut viimeisimmät kaksi peliä ja voitot ovat ennen tätä iltaa Kärpille 3–2.

Välieräpaikkaan tarvitaan neljä kiinnitystä, joten Jukurien olisi pakko voittaa tänäänkin välttääkseen kauden päättymisen.