Mikko ja Sara Parikan lapset seuraavat Salkkareita vannoutuneina: "Yrittävät saada minulta tietoa"

Mikko Parikka kertoi MTV Uutisille kuulumisiaan nyt, kun hänen paluustaan Salkkareihin on vierähtänyt jo tovi.

Salatuissa elämissä koettiin kevätkauden lopussa jymy-yllätys, kun näyttelijä Mikko Parikan esittämä Jiri palasi Tallinnasta takaisin Pihlajakadulle neljän vuoden tauon jälkeen. Jiri poistui Salkkareista vuonna 2020 esitetyissä jaksoissa sen jälkeen, kun häät Tiia Elgin esittämän Evan kanssa vesittyivät aivan viime metreillä.

Parikka kertoo nyt MTV Uutisille, että työt sarjassa ovat sujuneet tauon jälkeen hyvin.

– Nopeasti tuli olo kuin en olisi ollutkaan pois. Meillä on niin pitkän historia Jirin kanssa, että tulimme heti hyvin juttuun, hän nauraa.

Parikka paljastaa häkeltyneensä siitä, miten mukavasti katsojat suhtautuivat hänen paluu-uutiseensa. Hän ajatteli, että reaktio olisi ollut lähinnä neutraali, mutta sen sijaan hän sai sarjan faneilta paljon ilahduttavaa palautetta sosiaalisessa mediassa.

– Yllätyin siitä, ja veti aika nöyräksi, hän sanoo.

Parikka nähtiin ensimmäisen kerran Salkkareissa vuonna 2010. Tuolloin hänen hahmonsa Jiri oli osa Pihlajakadun nuorisoporukkaa.

Parikan Salkkarit-uran varrelle on mahtunut useita erilaisia kohtaamisia sarjan fanien kanssa. Nykyisin kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat näyttelijän mukaan melko lailla poikkeuksetta positiivisia, mutta ihan aina näin ei ole ollut. Hän muistaa Salkkarit-uransa alkuajoilta joitakin satunnaisia tilanteita, joissa sai osakseen negatiivista huutelua. 

– Välillä oli niin, että kun lähdin pitkän työpäivän jälkeen kotiin, niin bussissa nuoriso saattoi huutaa, että "Sä oot paska näyttelijä!". Olin, että kiitos, Parikka muistelee nauraen.

Näyttelijä sanoo, ettei huutelu mennyt hänellä koskaan ihon alle. Hänen mukaansa hyvä työympäristö kompensoi ikäviä kommentteja, joita hän silloin tällöin sai. 

– Täällä sai etenkin silloin nuorena näyttelijänä paljon hyväksyntää, niin en minä tarvinnut sitä muualta, hän sanoo.

Parikalla ja hänen Sara-puolisollaan on kolme lasta. Näyttelijä paljastaa, että heidän lapsensa seuraavat nykyään Salkkareita vannoutuneesti.

– He ovat ihan fiiliksissä. Heistä on kivaa, että iskä on siellä. He ovat tottuneet tässä vuosien varrella, että teemme työtä, joka on esillä. He ovat todella kannustavia, spekuloivat paljon juonikäänteitä ja yrittävät saada minulta tietoa, mitä muille hahmoille käy, Parikka kertoo.

Salatut elämät ma-pe MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo+ -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat