Mikko Rantasen sysimusta putki katkesi viimein – massiivinen osuma mahdollisti Coloradon voiton

Mikko Rantanen katkaisi sysimustan putkensa - massiivinen osuma nosti Coloradon tasoihin 0:53
Mikko Rantanen katkaisi pitkän maalittoman putkensa – tasoitusosuma päätöserässä Calgaryn verkkoon (video: NHL.com)

Colorado Avalanche nousi yön NHL-kierroksella päätöserässä voittoon Calgary Flamesista oltuaan kahden erän jälkeen kahden maalin takamatkalla.

Coloradon Mikko Rantanen oli ottelun paras pistemies tehtyään tehot 1+2. Rantasen osuma nosti Coloradon 5–5:een kuusi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua, ja kaksi minuuttia myöhemmin hän oli pohjustamassa Nathan MacKinnonin viimeistelemää 6–5-voittomaalia.

Viime kaudella peräti 55 maalia tehneellä Rantasella on nyt koossa 13 osumaa 28 otteluun. Ennen Calgary-ottelua hän oli pelannut peräti yhdeksän ottelua ilman maaleja.

Kyseessä oli kahdeksatta täyttä kauttaan NHL:ssä pelaavalle Rantaselle pisin maaliton putki runkosarjassa sitten kauden 2017–2018. Tuolloin Rantanen osui 20. tammikuuta 2018 New York Rangersia vastaan ja pelasi tämän jälkeen kymmenen ottelua maaleitta ennen kuin onnistui taas 16. helmikuuta Winnipeg Jetsiä vastaan.

Voitto Calgarysta nosti Coloradon keskisen divisioonan kärkeen ja läntisen konferenssin sijalle neljä.