Millaista tiliä Fröbelin Palikat on takonut lastenmusiikilla? Yhtyeen Mats Lillrank kertoo

Fröbelin Palikat -yhtyeen Mats Lillrank ja Ari Bergström vierailivat tiistaina 19.12. Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ensi kesänä Ruisrockin lavalle ensimmäisen aikuisemmalle yleisölle suunnatun keikkansa merkeissä nousevan Fröbelin Palikat -lastenmusiikkiyhtyeen laulaja-kitaristi Mats Lillrank ja kosketinsoittaja Ari Bergström vierailivat tiistaina 19. joulukuuta Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa. 

Lillrank ja Bergström tunnelmoivat haastattelussa Fröbelin Palikoiden tulevan kesän Ruisrock-keikkaa ja kertasivat lastenmusiikkiyhtyeen historiaa ja keikkamuistoja. 

Neljä helsinkiläistä lastentarhanopettajaa perustivat Fröbelin Palikat -yhtyeen vuonna 1987. Kokoonpanoon kuuluvat Lillrankin ja Bergströmin lisäksi rumpali Hannu Mäkelä sekä basisti-kitaristi ja laulaja Timo Nuutinen.

Fröbelin Palikat pongahti suomalaisten lapsiperheiden suosioon 1990-luvun alussa muun muassa MTV3:n ja Ylen lastenohjelmien kautta. Yhtye on heittänyt vuosikymmenten aikana tuhansia keikkoja ympäri Suomen ja myynyt satoja tuhansia levyjä. Viiden jälkeen -haastattelussa Lillrankilta ja Bergströmiltä kysyttiin, miten tuottoisaa hommaa lastenmusiikin tekeminen Suomessa on?

– Voi sanoa niin, että vuosina 1995–2000 sillä elätettiin neljä lapsiperhettä, Lillrank kertoi.

Laakereilla levätessä leipä ei kuitenkaan tullut pöytään, vaan töitä tehtiin kaksikon mukaan paljon.

– Teimme keikkaa ja olimme paljon poissa kotoa, teimme videoita, levyja ja muuta. Suomi on aika pieni maa siinä mielessä, että kaupungit on aika nopeasti kierretty, jos päätoimisesti sitä tekee, Lillrank jatkoi.

Onko Fröbelin Palikat -yhtye meinannut koskaan hajota? Millaista palautetta yhtye on saanut keikoillaan? Katso koko haastattelu alla olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat