Ministeri jyrähti huippuottelun sekoilusta – poliisille kritiikkiä

Tukholmassa jalkapallon paikallisottelu keskeytyi sunnuntaina, kun kannattajat laittoivat ranttaliksi. Oikeusministeri Gunnar Strömmer jyrähti Ruotsin aamu-televisiossa.

Hammarbyn ja Djurgårdenin välinen ottelu keskeytettiin toisella puoliajalla, kun vieraskannattajat alkoivat heittää kentälle tulitteita ja raketteja.

– Kaikki ovat samaa mieltä, että ilotulitteiden ja pyrotekniikan heittäminen ei ole hyväksyttävää, Strömmer sanoi Aftonbladetin mukaan SVT:n aamutelevisiossa.

– Tästä asiasta on suuri yksimielisyys jalkapallon eri toimijoiden kesken, ministeri jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Riehuvat fanit olivat nimen omaan Djurgårdenin kannattajia. Neuvonpidon jälkeen poliisin kanta oli, että koko katsomo pitää tyhjentää.

– Olimme päättäneet jatkaa ottelua, koska tiedot kertoivat, että tulitteita heittäneet kannattajat olivat poistuneet areenalta. Sitten poliisi tuli ja vaati, että meidän pitää taata, että yhtäkään häiriötä ei tapahdu enää. Poliisi teki populistisen päätöksen, Hammarbyn turvallisuusvastaava Göran Rickmer totesi Aftonbladetin mukaan.

Ottelu pelataan loppuun maanantaina ilman yleisöä. Peliä oli keskeyttämishetkellä pelattu 76 minuuttia ja Hammarby johti ottelua 2–0.

 

Lue myös:

    Uusimmat