Minttu Virtanen avautuu Ellessä: Elämä romahti, kun äiti kuoli

Vuoden jatkosopimuksen Ferrarin F1-tallin kanssa tehneen Kimi Räikkösen kihlattu Minttu Virtanen kävi 19-vuotiaana läpi vaikeita asioita.

F1-tähti Kimi Räikkösen, 35, avovaimo Minttu Virtanen, 28, avautuu Elle-lehdessä äitinsä kuolemasta.

Virtasen äiti menehtyi kotona aivoverenvuotoon 45-vuotiaana. Minttu oli tuolloin 19-vuotias ja hänen elämänsä romahti.

– Äidin kuolema teki minusta vahvemman – ja kovemman. Ymmärsin, ettei elämä mene koskaan niin kuin on suunnitellut, Virtanen kertoo haastattelussa.

Minttu kertoo logistiikka-alan yrityksen toimitusjohtajana työskennelleen äitinsä olleen tarkka monista asioista, mutta silti lempeä. Hänelle ei niin sanotusti ryppyilty.

– Yritin kyllä, mutta lopulta äiti voitti, kuten kuuluukin. Neljä vuotta vanhempi siskoni oli mallilapsi, mutta minä halusin tehdä kaiken päinvastoin. Arkemme ei olisi pyörinyt ilman häntä.

Virtanen työskenteli lentoemäntänä ennen reittilentojen vaihtumista yksityiskoneisiin ja perheenäidin arkeen.

– Kun sitten seurasin Finnairilla työskentelevää tätiäni, lentoemännän työ alkoi viehättää. Siinä ei ainakaan tarvitsisi istua paikallaan.

Minttu kertoo artikkelissa myös nykyisestä elämästään kiireisen F1-tähden vaimona.

– Tämä on minun roolini. Jos roolimme olisivat toisinpäin, Kimi tulisi varmasti varikolle tukemaan minua. Kimi on opettanut, ettei minun pidä olla liian kiltti.

Virtanen kommentoi myös arvostelua herättänyttä ratkaisua lastenhoitajan hankkimisesta sekä pariskunnan välistä kemiaa. 

– Minusta olisi kohtuutonta vaatia Kimiltä apua, jos hän on valmistautumassa tärkeisiin kisoihin.

– Vahvatahtoisia ja itsepäisiä olemme kumpikin. Mutta emme me riitapukareita ole. Kimi arvostaa sitä, että minulla on omat mielipiteeni. Hän ei ole halunnut puolisokseen mitään tossukkaa.

Mintun mukaan isyys on muuttanut Kimiä.

– Kimi on oivaltanut, ettei elämää kuulu elää niin kuin hän on aiemmin tehnyt. Hän on oppinut arvostamaan, että hänellä on jotain pysyvää: perhe. Ja tämän kaiken hän on oivaltanut ihan itse. Minun ei ole tarvinnut siinä opastaa.

Minttu on aiemmin kertonut Kimin haluavan lisää lapsia mahdollisimman pian. Taannoin MTV:n haastattelussa Helsingissä Imperial Health Clubin kesäjuhlissa Virtanen kuitenkin totesi, ettei uutta perheenlisäystä ole tulossa hetkeen.

– Miehenä on hirveän helppo haluta lapsia, mutta vielä ei ole tulossa lisää. Minä olen kuitenkin se, joka lapsen kantaa. Ei vielä, Minttu hymyili.

Robin-esikoisen kasvattaminen on pariskunnalla tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä.

– Ei minulla ole aikaa, energiaa, enkä edes halua suunnitella häitä juuri nyt. Haluan naimisiin, mutta en halua prinsessahäitä. Se ei ole minun juttuni, Minttu sanoo.

Minttu kertoi MTV:n haastattelussa myös vaihtavansa sukunimensä Räikköseksi häiden yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat