Mirellan, 19, ensimmäinen artistivuosi on ollut tunteiden vuoristorataa – myöntää, että elämässä on meneillään liikaa

Viiden jälkeen -erikoishaastattelussa vieraillut Mirella kertoi, että tekee musiikkia rakkaudesta ja intohimosta lajiin, ei julkisuuden vuoksi. 

Laulaja Mirella, 19, singahti alkuvuonna yhdeksi Suomen tämän hetken suosituimmaksi poptähdeksi Timanttei-kappaleensa myötä. Helmikuussa julkaistua Timanttei-kappaletta on kuunneltu tähän päivään mennessä jo yli 31 miljoonaa kertaa.

Mirellalta on julkaistu yhteensä viisi singlekappaletta, ja perjantaina 1. marraskuuta päivänvalon näkee hänen debyyttialbuminsa. Ennen esikoisalbuminsa julkaisua laulaja on jo ennättänyt esiintyä muun muassa useilla kesäfestareilla, Elämä Lapselle -konsertissa sekä suorassa Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä.

Miltä äkisti tullut, valtava julkisuus on tuntunut? Se riippuu paljon päivästä, Mirella kertoi Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa maanantaina.

– Sanoisin, ettei se nyt normaalilta todellakaan tunnu, enkä usko, että kenellekään on normaalia, että ihmiset tunnistavat sinut, kun kävelet kadulla, hän sanoi.

Mirella kertoi, että esimerkiksi haastattelupäivänä julkisuuden myötä tulleet tuntemukset näyttäytyivät hänelle itkuisuutena ja ahdistuneisuutena. Hän kuvaili ensimmäisen vuotensa artistina olleen tunteiden vuoristorataa.

Mirellan mukaan ahdistuneisuus johtuu oikeastaan kaikesta, mitä hänen ympärillään tällä hetkellä tapahtuu. Hän myönsi, että hänen elämässään on tällä hetkellä meneillään liikaa asioita.

– Jännittää tuo albumi, ja kun kaikki on tapahtunut niin nopeasti, alle vuodessa. Muistelin juuri, että tasan vuosi sitten ilmestyi Sua sattuu -kappale, ja mitä kaikkea tässä on tapahtunut, totta kai se pistää oman pään pyörälle. Sitten on koulut ja kaikki, parhaillaan lukiota käyvä laulaja kertoi.

Laulaja ei kertomansa mukaan ole aina sisäistänyt heti kaikkia asioita, joita hänen elämässään on viimeisen vuoden aikana tapahtunut. Sen sijaan jotkut asiat ovat iskostuneet hänen päähänsä vasta myöhemmin.

– Sitten tulee tällaisia purkauksia, kuten minulla tänään tuli, kun sisäistän liiankin hyvin, mitä ympärilläni tapahtuu.

Mirellan on kuvailtu kääntäneen herkkyytensä supervoimakseen. Hän kertoi vanhempiensa sanoneen hänelle pienestä saakka, että hänen uskalluksensa näyttää herkkyytensä sekä olla aito, rehellinen oma itsensä on kultaakin arvokkaampaa. 

– Herkkyys auttaa. Olen tänään ollut tosi itkuinen ja ahdistunut, ja se, että itkin ennen kuin tulin tänne, auttaa tosi paljon, hän kertoi. 

Vaikka Mirella on saanut alle vuodessa valtavasti julkisuutta ja huomiota, ei hän kertomansa mukaan kuitenkaan halua yliajatella sitä tai antaa sen "nousta päähän". 

– En minä ole ikinä ihaillut julkisuutta, kun teen musiikkia. Enemmänkin musiikin tekeminen, musiikki ja laulaminen ovat olleet minulle intohimo ja rakkaus. Se painaa minulle enemmän kuin julkisuus. 

Laulajan mukaan hänen perheensä pitää hänen jalkansa maassa. Esimerkiksi Mirellan isä, muusikko-kitaristi Tero Roininen, on kertonut hänelle, miten tämä on nähnyt julkisuuden muuttavan joitain ihmisiä. 

– Joillekin käy harmillisesti niin, että he saattavat ylpistyä ja muuttua inhottaviksi. Olen ollut tosi tarkka, etten halua sitä. En halua työntää rakkaitani pois luotani. Olen sanonut kaikille, että jos minussa näkyy pientäkään ylimielisyyttä, niin sanokaa heti. En halua olla se tyyppi, joka on kusipää, hän kertoi.

Yllä olevalta videolta näet koko erikoishaastattelun, jossa Mirella kertoo muun muassa ääninäyttelijätöistään sekä ajatuksiaan liittyen hänestä kirjoitettuihin otsikoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat