Mitä, jos treffeille tulisikin kahden sijasta kuusi?

käsi kädessä
Kaksin yhdessä, toisiinsa tutustumassa.Shutterstock
Julkaistu 08.08.2015 15:58

Anna Paasonen

anna.paasonen@mtv.fi

Eri maiden deittailukulttuurit poikkeavat kovasti toisistaan. Siinä missä meillä haetaan treffiseuraa sujuvasti Tinderistä, aasialaiset voivat kokea sen säädyttömäksi. 

Kolumbialaissyntyinen Camilo Paredes törmäsi yllättävään ongelmaan saapuessaan Aasiaan.

– Kun tulin Aasiaan, tajusin, kuinka vaikeaa täällä on tavata uusia ihmisiä. Useimmat aasialaiset ovat ujohkoja. 

Paredes kehitti sovelluksen, jonka avulla ihmiset voivat järjestää ryhmätreffejä. Grouvly-sovellus pohjautuu yhdysvaltalaiseen sovellukseen, joka kerää tietoja käyttäjien Facebook-tileiltä ja etsii sopivan parin. Sen jälkeen sovellus kehottaa molempia tuomaan mukaansa kaksi ystäväänsä. 

– Kahdenkeskinen tapaaminen voi olla todella kiusallinen. Nelistään tapaaminen on edelleen hieman kiusallista, mutta kuusi on maaginen numero, Paredes toteaa.  

deiteillä

Säädyllisiä treffejä

Paredesin kehittelemä sovellus ei ole ainoa aasialaisten deittailukulttuuria silmällä pitäen luotu. Viime aikoina on kehitetty useampia sovelluksia, joiden tarkoituksena on tarjota "säädyllisiä" tapoja deittailla. 

Tällainen on esimerkiksi filippiiniläisen Valenice Balacen kehittelemä Peekawoo-sovellus, joka tarjoaa mukaan treffeille esiliinan.  

– Kasvoin maailmassa, jossa treffeillä oli aina mukana esiliina. Vielä yliopistossakin siskoni oli aina treffeilläni mukana, Balace kertoo.  

Balace sai idean kokeiltuaan Tinderin kaltaista sovellusta. Itseään ujoksi luonnehtiva Balace ajatteli sen olevan hyvä keinoa tavata uusia ihmisiä. Pian hän kuitenkin huomasi sen olevan aivan liian suorasukainen hänelle.  

salatreffit

"Merkki siveettömyydestä" 

Huolimatta uusien deittisovellusten kehittämisestä on seurustelukumppanin tapaaminen verkossa ollut edelleen esimerkiksi Hong Kongissa harvinaisempaa kuin länsimaissa.

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan vain 5 prosenttia hongkongilaisista oli tavannut kumppaninsa verkossa. Vastaava luku Yhdysvalloissa oli tuolloin yli 20 prosenttia. 

– Tiedämme, että deittisovellusten suosio on sittemmin ollut kasvussa, mutta emme tiedä, kuinka paljon, toteaa vuoden 2011 tutkimusta johtanut Emil Ng Man-Lun.  

Hänen mukaansa aasialaiset ajattelevat kuitenkin helposti, että sovellukset ovat merkki siveettömyydestä. Useat ovat myös peloissaan, että tilanne kehkeytyy liian intiimisti liian lyhyen tuttavuuden jälkeen.  

Lähde: AFP

Tuoreimmat aiheesta

Rakkaus