Mitä tapahtui jouluna kadonneelle Joe Ladnierille? Kehonrakentajan ruumis löytyi

Kehonrakentaja ja voimanostaja Joseph "Joe" Ladnier, 60, löydettiin kuolleena 29. joulukuuta. Asiasta kertovat muun muassa Fitness Volt ja Yahoo News.

Joe Ladnier nähtiin viimeisen kerran elossa jouluaattona kotonaan Mississippin Hurleyssä Yhdysvalloissa. Hänen kerrotaan lähteneen tapaamaan poikaansa Moss Pointiin, mutta hän ei saapunut perille.

Ladnierin Toyota Tundra -lava-auto löydettiin Alabaman Chunchulassa neljä päivää jouluaaton jälkeen torstaina. Punainen ajoneuvo oli pysäköitynä hylätyllä ajotiellä, ja tutkijat löysivät sen sisältä tyynyn, kannettavan tietokoneen sisältäneen laukun, tyhjän pistoolitelineen sekä 146 dollaria käteistä.

Etsinnät jatkuivat, ja vuorokausi auton löytämisen jälkeen läheisyydestä löydettiin Ladnierin ruumis.

Ladnierin kuolinsyy ei ole tiedossa, mutta tapauksen tutkinta on käynnissä.

Historiaa nuorena, dopingia, vaikeuksia

Ladnier loi kunnioitettavan uran voimanostajana ja kehonrakentajana. Hänen on raportoitu rikkoneen jalkakyykystä, penkkipunnerruksesta ja maastavedosta koostuvassa voimanostossa ensimmäisenä 220 paunan (100 kilon) sarjan kilpailijana 2 100 paunan (952,5 kilon) yhteistuloksen. Ladnier ylitti kyseisen rajapyykin 10,9 paunalla (5 kilolla) jo 19-vuotiaana vuonna 1983.

Ladnier oli aloittanut kyseistä kilpailua ennen dopingin käytön. Myöhemmin Ladnier saavutti menestystä myös kehonrakentajana.

Vuonna 2009 Ladnier ryvettyi anabolisten steroidien hallussapitoa koskevassa tapauksessa. Vaikka häntä vastaan nostetut syytteet hylättiin, asia tahrasi miehen suhdetta yhteistyökumppaneihinsa ja läheisiinsä.

Seuraavina vuosina Ladnier kärsi muun muassa masennuksesta.

Ladnierilla diagnosoitiin munuaissairaus vuonna 2017. Jopa miehen henki oli vaarassa, mutta hän sai myöhemmin munuaissiirron.

Ladnier omisti kuntosalin ja toimi valmentajana. Häntä jäävät kaipaamaan vaimo Lori ja 10 aikuista lasta sekä 14 lastenlasta.

Lue myös:

    Uusimmat