MM-yllätys: Jesse Puljujärvi tilastoykkösenä Tshekissä

Jesse Puljujärvelle ensimmäinen MM-maali – tulikuuma kakkosketju vei Leijonat jo 2–0-johtoon 1:04
Jesse Puljujärvi teki tähän mennessä MM-turnauksen ainoan maalinsa Ison-Britannian verkkoon viime sunnuntaina.

Leijonien pelaajat ovat hyvin edustettuina jääkiekon MM-kisojen eri tilastojen kärkisijoilla.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Pelaajatilastoista merkittävimmissä, maali- ja pistepörssissä, Oliver Kapanen on jaetulla ykkössijalla maaleissa (5) ja neljäntenä pisteissä (5). Molempien kärjessä on Kanadan ihmepoika Connor Bedard (5+1).

Hannes Björninen loistaa tuttuun tapaansa aloittajien kilpailussa (10. sija, prosentti tasan 65).

Plusmiinustilaston piikkipaikalla on puolestaan pienoinen suomalaisyllätys, sillä kaukaloihin kevätkaudella vaikean lonkkaoperaation jäljiltä palannut Jesse Puljujärvi on plussarohmuna (+6) kolmen ruotsalaispelaajan kanssa. Britannia-ottelussa hyökkääjä saalisti tehot 1+2 ja plusmiinuslukemaksi peräti +5. Puljujärven ollessa jäällä tasakentällisin Leijonia vastaan ei ole vielä tehty maalia.

Ahti Oksanen, Oliwer Kaski ja Kapanen ovat kyseisessä tilastossa lukemissa +5.

Maalivahtien puolella Harri Säteri on Tshekin Lukas Dostalin jälkeen kakkosena sekä torjuntaprosentissa (97,56) että päästetyissä maaleissa (0,48/60 minuuttia).

Joukkuetilastoissa Suomi on keskitasoa niin maalinteon tehokkuudessa (9:s, maali joka 11:nnellä laukauksella) kuin ylivoimaprosentissakin (8:s, 22 prosenttia). Leijonien alivoima on puolestaan ollut tähän mennessä täydellistä (vain 4 minuuttia alivoimaa), ja se on ykkösenä myös päästetyissä maaleissa ottelua kohden (0,65 – myös Tshekin voittolaukauskisaosuma laskettuna).

Olli Jokinen paalutti suoraa puhetta Jesse Puljujärvestä: "Pitää olla realistinen" 1:19
Olli Jokinen paalutti suoraa puhetta Jesse Puljujärvestä: "Pitää olla realistinen."