Mokkapalat

Julkaistu 19.03.2004 12:44(Päivitetty 24.03.2004 10:34)
  • Mitä aineita tarvii mokkaneliöihin?
  • Terveisin, Mari

Arjan mokkapalaideat

Myllyn Paras

Myllyn Paras

uunipellillinen, n. 30 neliötä 

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4,5 dl Erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl maitoa
  • 1, dl voi- tai margariinisulaa

Päälle:

  • 0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • 0,5 dl kuumaa voisulaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Tai

ilman kaakaota päälle:

  • 0,5 dl kuumaa vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • 0,5 dl kuumaa voisulaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. 

Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja. 

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Ystävällisin terveisin, Arja

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle