Moni joulutunnelmaa hakeva voi tehdä peruuttamattoman virheen: "Ei välttämättä ehdi havaita, ennen kuin liekit jo lyövät voimalla"

Vakuutusyhtiö LähiTapiola muistuttaa, että avotulia ei pidä jättää vaille valvontaa. LähiTapiolan mukaan kynttilöistä, tuikuista ja ulkotulista alkaneita paloja on vuosittain kymmeniä.

– Tähän pimeään vuodenaikaan kynttilät tuovat valoa, mutta en koskaan jättäisi avotulta valvomatta. Jos esimerkiksi ulkotuli huomaamatta ehtii tarttua talon seinään tai parvekkeella palava kynttilä sytyttää jonkin kalusteen palamaan, ei paloa välttämättä ehdi havaita, ennen kuin liekit jo lyövät voimalla, korvauspäällikkö Arto Laine kertoi tiistaina LähiTapiolan verkkosivuilla.

LähiTapiola korvaa kotivakuutuksesta vuosittain kymmenien miljoonien eurojen arvosta tulen, savun ja noen aiheuttamia palovahinkoja.

LähiTapiolan havaintojen mukaan kynttiläpalo voi saada alkunsa yllättävissä tilanteissa. Palon voi sytyttää esimerkiksi oven tai ikkunan raosta puhaltava tuuli, joka heilauttaa verhon liekkiin tai kaataa kynttilän. Myös lapset tai lemmikit kaatavat joskus kynttilöitä.

– Kynttilää polttaessa kannattaa aina varmistaa, ettei sen alla ole syttyvää materiaalia. Jos esimerkiksi kynttilä pääsee palamaan loppuun tai kaatuu, saattaa tuli levitä alustan tai mansetin kautta.

Lue myös:

    Uusimmat