Montrealista synkkä uutinen: Patrik Laine talutettiin kärsivänä kaukalosta

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjä Patrik Laine loukkasi polvensa, kun hänen joukkueensa Montreal Canadiens pelasi Toronto Maple Leafsiä vastaan harjoitusottelua varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Ottelun avauserässä Toronton Cedric Pare taklasi Lainetta ja suomalainen jäi jäänpintaan polveaan pidellen. Urheilukanava RDS:n mukaan Laineen joukkuetoverit auttoivat hänet kaukalosta pois. 

Pare ei saanut tilanteesta jäähyä. Sen sijaan hieman myöhemmin Montrealin Arber Xhekaj hyökkäsi Paren kimppuun. Xhekaj sai teostaan pelirangaistuksen.

Montreal kertoi ensimmäisen erän jälkeen viestipalvelu X:ssä, ettei Laine pelaa enää ottelussa.

Montreal Gazetten mukaan seura ei kertonut tarkempia tietoja Laineesta ottelun päätyttyä. Lehti arveli seuran kertovan suomalaisen tilanteesta vasta maanantaina paikallista aikaa, koska joukkue ei pelaa eikä harjoittele sunnutaina.

Montrealin päävalmentaja Martin St. Louis oli lehden mukaan ollut ottelun päätyttyä sitä mieltä, että Parelle olisi pitänyt tuomita jäähy taklauksesta.

Taustalla vaikea edelliskausi

Laine siirtyi kesällä pelaajakaupassa Columbus Blue Jacketsista Montrealiin. Suomalaisen viime kausi oli vaikea. Hän kärsi ensin solisluuvammasta ja jätti tammikuussa kauden kesken.

Suomalainen hakeutui sittemmin NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n hoito-ohjelmaan, josta hän pääsi pois kesällä. Hoito-ohjelma on tarkoitettu pelaajien avuksi esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmissa. Ohjelmaan voi hakeutua myös muissa vakavissa ongelmissa.

Lue myös:

    Uusimmat