Mopopojalla ei ollut mahdollisuuksia prätkäpoliisia vastaan – katso, kuinka pako päättyi polulle pötkölleen

Mopopojan yritys karistaa moottoripyöräpoliisi kannoiltaan vei hänet pötkölleen polulle mopon lähdettyä hallinnasta.

Tapaus sattui viime syyskuussa Tampereella. Poika oli ajanut mopoksi rekisteröityä moottoripyörää 60 kilometrin tuntinopeusalueella ainakin 75 kilometriä tunnissa. Siviilimallinen moottoripyöräpoliisipartio oli kääntynyt pojan perään.

Poika oli kääntynyt yhdistetylle pyörä- ja jalkakäytävälle ja moottoripyöräpoliisin havaittuaan lähtenyt karkuun poliisin valomerkeistä piittaamatta.

Kaahasi karkuun säännöistä piittaamatta

Poika oli paon aikana väistämisvelvollisuudesta piittaamatta kääntynyt linja-auton eteen ja ajanut vastaantulevan liikenteen puolella. Alueella nopeusrajoitus oli 30 kilometriä tunnissa, eikä moottoripyöräpoliisi tavoittanut mopoilijaa, vaikka ajoi 70–90 kilometriä tunnissa. Alueella oli jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja lähistöllä päiväkoti.

Lopulta poika kapealla polulla menetti viritetyn pyöränsä hallinnan ja suistui ulos polulta. Videolta näet, miten moottoripyöräpoliisi tapasi 16-vuotiaan pojan ketarat levällään polun varrelta. 

Pyörän rekisterikilpi todettiin käännetyn kurakaarta vasten niin, ettei sitä nähnyt lukea.

Tuomittiin sakkoihin

Poika myönsi syyllistyneensä rikoksiin.

Vuonna 2007 syntynyt nuorukainen tuomittiin nuorena henkilönä tehdyistä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajoneuvorikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hän sai teoistaan 70 päiväsakon rangaistuksen, joka tämän tuloilla tarkoitti 420 euron seuraamusta.

Tuomio on lainvoimainen.

Katso myös: Mies menetti autonsa hallinnan ja rysäytti tolppaan rikkoen toisenkin auton.

Lue myös:

    Uusimmat