Tulikuuma Leijonat-puolustaja johdatti Suomen voittoon – näin Italia-ottelu eteni

Suomi voitti torstai-iltana Italian MM-kisojen alkusarjan neljännessä pelissään maalein 3-0. Leijonat nousi voitolla lohkon kärkeen. MTV Urheilu seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Suomi–Italia 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Liveseuranta:

Klo 22.32: Maamme-laulu soi. Mikko Koivu nimesi tuloksen rutiinivoitoksi ja muistutti tämän kaltaisten otteluiden haastavuudesta pelaajille. Ottelun tempo laski vähitellen illan edetessä. Suomi kuitenkin säilytti riittävän peruspelaamisen tason. Leijonien kisaurakka jatkuu lauantaina iltaottelulla Saksaa vastaan.

3. erä:

60 min: Suomi voittaa! Italia rakentaa ylivoiman jälkimmäisellä minuutilla laadukkaita vetopaikkoja, mutta Säteri näkee pienistä kulmista tulevat laukaukset hyvin ja nollapeli säästyy. Suomi voittaa Tony Sundin kahdella ja Arttu Ruotsalaisen yhdellä osumalla Italian 3-0.

58 min: Suomelle ottelun ensimmäinen rangaistus. Hannes Björniselle vihelletään kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta.

Klo 22.18: Sami Kapanen huomauttaa, että Suomi on päässyt kolmannessa erässä harjoittelemaan ainakin hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista. Tunnetasot ovat myös laskeneet. Alle kymmenen kertaa torjuneelle Säterille haasteen tuottavat harvakseltaan tulevat Italian tilanteet.

52 min: Italian maalivahti Justin Fazio pelaa loistavaa ottelua. Miika Koivisto pyssyttää toista kertaa erässä laatupaikasta, mutta avausmaali leijonapaidassa saa Koiviston osalta yhä odottaa.

48 min: Björninen pääsee murtautumaan laidasta kohti Italian maalia, mutta rystynosto jää Fazion suojuksiin.

47 min: Suomen jäähykuri on esimerkillinen. Se on pelannut nyt viisi perättäistä erää ilman rangaistusta.

42 min: Valtteri Puustiselle aukeaa Suomen ensimmäinen maalipaikka, mutta ykkössektorista lähtenyt laukaus pysähtyy italialaisvahtiin.

41 min: Ottelun kolmas erä on käynnissä.

Kello 21.45: Kari Jalonen kiinnitti huomiota, että Suomen pelaajat etsivät ylivoimalla jo hiukan paikkaa Tony Sundin hattutempulle. Ehkä sellainen tärähtää vielä päätöserässä.

2. erä:

40 min: Kaksi erää on pelattu. Suomen heräsi uneliaan alun jälkeen toiseen erään ja kasvatti johtoaan Tony Sundin illan toisella maalilla. Italialaisvahti Fazio on torjunut ottelussa 23 kertaa. Harri Säteri on joutunut töihin vain viiden torjunnan verran.

38 min: Anton Lundell täräyttää maalin edestä korkealta putoavaan kiekkoon ilmasta, mutta Fazio selvittää.

Klo 21.33: C Moren asiantuntija Sami Kapanen: Suomen valmennukselle pitää nostaa hattua, sillä se reagoi videovalmennuksen avulla nopeasti verkkaiseen toisen erän alkuun. Jukka Jalonen alkoi välittömästi vaatia omiltaan enemmän. Mikko Manner kävi asioita läpi taktiikkataululla ja seuraukset näkyivät pian kentällä.

33 min: Italia on täysilukuinen. Suomen ylivoima pyörii, laukauksiakin tulee, mutta tulos jää tässä vaiheessa piippuun.

31 min: Italialle kahden minuutin rangaistus, kun Arttu Ruotsalainen kampitetaan hyökkäysalueella.

28 min: MAALI! Tony Sund laukoo jo illan toisen osumansa! Suomi siirtyy ottelussa 3-0-johtoon, kun Sundin laukaus viuhuu viivalta yläkulmaan. Syöttöpisteet Saku Mäenalaselle ja Miika Koivistolle.

24 min: Italian maali hylätään! Tuomarit toteavat videolta, että Luca Frigo ohjasi viivalta lähteneen laukauksen verkkoon korkealla mailalla.

24 min: Peli on toisen erän alussa varsin sekaista. Ottelun tempo on toistaiseksi pudonnut ja virheitä tulee puolin ja toisin.

22 min: Ohtamaan laukaus lävähtää viivasta, mutta ylärima soi.

21 min: Ottelun toinen erä käynnistyy!

Klo 20.53: C Moren asiantuntijan Sami Kapasen mukaan avauserän parasta antia oli se, että Suomi pääsi kahteen otteeseen ylivoimalle. Kapasen mukaan Kontiolan yv-koostumuksen peli alkaa olla uomissaan.

1. erä:

20 min: Suomen ylivoima ei tuota erän päätösminuutillakaan tulosta erinomaisista paikoista huolimatta. Avauserä on kauttaaltaan Leijonien heiniä. Maalintekijöinä Tony Sund ja Arttu Ruotsalainen.

18 min: Suomelle jälleen ylivoima. 3-0-osuma roikkuu ilmassa heti erikoistilanteen alkuun, mutta Oliwer Kasken laukaus jää sivuverkkoon.

12 min:Suomen valmennustiimiin kuuluva Ari-Pekka Selin kertoi aamulla Suomen keskittyvän tänään ketjujen lyhyempiin vaihtoihin. Marko Anttila on toteuttanut ohjetta toistaiseksi säntillisesti jättämällä jopa muutaman tilanteen kesken. Noin 40 sekuntia täyttä tekemistä ja vaihtoon.

8. min: MAALI! Arttu Ruotsalainen vie Suomen 2-0-johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Syötön maaliin tarjoilee Niko Ojamäki.

7. min: MAALI! Suomi siirtyy ottelussa 1-0-johtoon, kun Tony Sundin lyöntilaukaus uppoaa viivalta verkkoon. Osuma oli Sundin maajoukkueuran ensimmäinen. Syöttöpisteet keräsivät Kontiola ja Jere Innala.

6. min: Suomelle ottelun ensimmäinen ylivoima.

4. min: Stefano Giliati lähettää vastahyökkäyksen päätteeksi lyöntilaukauksen, jonka Harri Säteri Suomen maalilla nappaa hanskaansa näyttävästi.

3. min: Petri Kontiolalle aukeaa Suomen ensimmäinen maalipaikka, mutta Italian maalivahti Justin Fazio selvittää Kontiolan kesyn rystylaukauksen.

1. min: Ottelu on käynnissä! Mäenalasen, Björnisen ja Anttilan johtama ykkösketju järjestää heti hässäkän Italian päätyyn.

Klo 20.05: Koronavirus on kurittanut Italiaa kovalla kädellä. Joukkueesta on taudin vuoksi sivussa pelaajia peräti kolmen kentällisen verran.

Klo 19.54: Leijonien kapteeni Marko Anttila viettää tänään 36. syntymäpäiväänsä. MTV Urheilu onnittelee!

Klo 19.49: Päävalmentaja Jukka Jalonen on valmennustiimeineen tehnyt Suomen kokoonpanoon useita muutoksia. 39 tehopistettä päättyneellä KHL-kaudella tehnyt Mikael Ruohomaa jää esimerkiksi pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

Klo 19.38: Kanada, Tshekki ja Ruotsi ovat vuodesta 1992 lähtien edenneet alkulohkosta jatkoon. Näissä kisoissa tämä putki voi katketa.

Kello 19.14: Leijonien ja Italian välinen ottelu käynnistyy kello 20.15. Ennakkostudion pariin pääsee cmore.fi-suoratoistopalvelussa ja C More Sport 1 -kanavalla kello 19.30. MTV3-kanavalla mukaan voi liittyä kello 20.00.