Tapparalta tyly vierailu Lahteen: Jori Lehterän maagiset tarjoilut ja raa’at rokotukset liikaa Pelicansille – näin 4. finaali eteni

Muu pelitapahtuma: Pelicans - Tappara 1:21

Tampereen Tappara on enää voiton päässä toisesta perättäisestä liigamestaruudesta. Tappara kaatoi tiistain neljännessä finaaliottelussa Pelicansin 3–1. Sarjan voitot ovat nyt Tapparalle 3–1.

Tappara siirtyi illan taiston avauserässä johtoon, kun Joni Tuulola löysi maalinedustalta Ben Thomasin. Kiekko rystyltä verkon perukoille.

0–1:

Tappara tekee 0-1 maalin 1:33

Vieraiden johto kasvoi toisessa erässä ylivoimalla. Jori Lehterä jakoi maagisen syötön ja Veli-Matti Savinainen puttasi kiekon takatolpalta sisään.

0–2:

Tappara tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:32

Isäntien selkäranka alkoi katketa, kun Waltteri Merelä naulasi kolmannen erän alkuhetkillä Tapparalle illan kolmannen maalin.

0–3:

Kolmannen erän lopulla Tyler Kelleher iski kavennuksen. Se jäi isäntien kannalta laihaksi lohduksi.

1–3:

Pelicans tekee 1-3 maalin ilman maalivahtia 1:17

Mestaruus on torstaina katkolla Tapparalle, kun ohjelmassa on kevään viides finaaliottelu.

Lopputulos, SM-liigan 4. finaaliottelu Pelicans–Tappara 1–3 (0–1, 0–1, 1–1):

3. erä:

60.00: Summeri soi. Tappara on parempi loppuluvuin 3–1. Sarjan voitot ovat Tapparalle nyt 3–1. Mestaruus on torstaina katkolla Tampereella.

58.43 MAALI! Pelicans, 1–3. Isäntien kuparinen auki, kun Tyler Kelleher osuu.

57. min: Pelicans ottaa maalivahdin pois, kun kolmatta erää kolme ja puoli minuuttia jäljellä. Perään aikalisä.

55. min: Lahden Isku Areena tänään loppuunmyyty (4403 katsojaa). Valtteri Bottas ja muut Pelicans-henkiset joutuvat kuitenkin pettymään, sillä Tappara on ollut tyly vieras.

53. min: Tylysti tappaa nyt Tappara Pelicansin saumoja. Christian Heljanko yhä nollapelissä kiinni.

50. min: Tapparan Marcus Davidssonille loistopaikka nopean jatkon kautta. Ja perään turhautumisjäähy. Tappara tarjoaa Pelicansille nyt saumoja.

49. min: Tapparalta Thomas istahti jäähyaitioon huitomisesta. Lepsuksi jäi isäntien ylivoima.

44.29 MAALI! Tappara, 3–0. Homma pakettiin. Petteri Puhakka odottaa ja löytää takatolpalta Waltterii Merelän, joka pistää lötön uuniin. Tappara menee menojaan.

44. min: Pelicansilta ketjumuutoksia. Kangasniemi nyt Jasekin ja Bryggmanin vierellä. Ja Bryggmanille läpiajo, ei tee.

42. min: Tappara tullut väkevästi kolmanteen erään. Valko-oranssipaidat jatkuvasti kaksinkamppailuissa edellä. Isännät ihmettelevät vieressä.

Kello 20.17: Kolmas erä käyntiin. Tappara kaksi edellä, vieläkö Pelicans nousee mukaan taistoon?

2. erä:

"Ei jäähy edes ringetessä" – Tero Lehterä raivosi tuomarilinjasta 1:01

Tapparan hylätyn maalin tapahtumat tuomarin näkövinkkelistä 0:45

Kello 20.09: C Moren asiantuntija Tero Lehterä murahti Pelicansin Tyler Kelleherin kaksiminuuttisesta, mistä seurasi Tapparan 2–0: "Ei jäähy edes ringetessä!"

Kello 20.02: "Kun Tappara paransi, Pelicansin hyökkäyspeli tyssäsi totaalisesti", C Moren asiantuntija Tero Lehterä kuvaili.

40.00: Kaksi erää pelattu. Tappara naulasi taas maalin ja kasvatti johtoaan. Kirvesrinnoilta väkevää tekemistä. Iso kuva selvästi kallellaan vieraiden suuntaan.

39. min: Tapparalta väkevää riistopeliä ja vieraiden illan kolmas lähellä. Philip Granathin viimeistely niukasti ohi maalista.

Oliko tuomari liian hätäinen – Tapparan maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen 4:17

34. min: Jytinää Isku Arenalla. Anton Levtchi jää yksin maalille, mutta Pelicansin Patrik Bartosak venyy kiekon eteen. C Moren kaukalonlaitatoimittaja Siim Liivik raportoi pelikatkolla siitä, miten Bartosak oli jakanut kuittia Tapparan Waltteri Merelän suuntaan. Bartosak oli muistuttanut Merelää, joka ei ole vielä tehnyt tänään.

Kelleherille vihellettiin kevyt jäähy 0:39

Jori Lehterä täräyttää tolppaan maagisen läpisyötön jälkeen 0:34

32. min: Ei maalia, peli oli vihelletty poikki. Pelicans yhä mukana.

32. min: Tapparan maalitilannetta tarkistellaan videolta. Kiekko jäi Pelicans-vahdin Bartosakin patjan päälle, mistä Maksim Matushkin tökkäsi lötön pömpeliin. Mutta oliko tilanne vihelletty poikki jo ennen tätä?

29.29 MAALI! Tappara, 2–0. Ylivoima tuottaa välittömästi tulosta. Niko Ojamäki laukoo, kiekko pomppii Jori Lehterälle, jonka maaginen syöttö tavoittaa Veli-Matti Savinaisen. Lötö tyhjään pömpeliin ja vieraat kaksi edellä.

30. min: Tapparalle loistosauma, kun Tyler Kelleher rikkoo Waltteri Merelää puolittaisessa läpiajossa. Kotiyleisö ei sulata jäähyä. Heppoinen.

Bryggman hukkaa mahtipaikan 0:51

27. min: Tapparalle lisää tonttia, kun Niko Ojamäki pääsee loistopaikkaan. Napakka kuti niukasti ohi.

25. min: Tapparan kultakypärä Jori Lehterä karkaa yllättäen läpiajoon. Tolppa. Tapparan puolustajalta Joni Tuulolalta loistoavaus.

23. min: Yllättävän paljon tipahtelee keskialueen riistoja Pelicansille. Tapparan kiekollisessa huolellisuudessa vielä paljon tekemistä.

22. min: Pelicansille loistopaikka toisen erän alkuun. Lenni Killinen karvaa ja syöttää Lars Bryggmanille, joka veivaa ja veivaa. Mutta ei mene.

Kello 19.22: Kiekko jäässä. Toinen erä käynnissä.

Kello 19.20: Joukkueiden jäsenet alkavat valua vaihtoaitioihin ja lehtereille. Toinen erä ihan piakkoin käyntiin. Tappara johtaa neljättä kamppailua 1–0.

1. erä:

Kello 19.13: C Moren Tero Lehterä ei arvostanut Ben Bloodin saamaa jäähyä: "Tuo ei kuulunut pelin henkeen". Lehterä kritisoi sitä, miten herkästi Blood sai kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta.

Kello 19.07: "Alettiin juosta paineen alle. Tehtiin jo sitä kautta homma itsellemme vaikeaksi", Tapparan puolustaja Joni Tuulola jatkoi aiheesta hikihaastattelussa.

Kello 19.06: "Pelicans on juuri sitä, mitä se on halunnut olla, eli jatkopainejoukkue. He tekevät Tapparan elämästä vaikeaa", C Moren studiossa Ari Vallin totesi.

20.00: Avauserä paketissa. Tappara tuli ryminällä ovista ja ikkunoista sisään. Pelicans paransi erän edetessä ja sai omat paikkansa ylivoimalla. Iso kuva: tasaista vääntöä.

19. min: Tapparalle yllättäen paikka, kun Marcus Davidsson löytää maaliille unohtuneen Niko Ojamäen. Pelicansin Patrik Bartosak selvittää.

17. min: Tapparalta rytmitysjakso hitaiden viivelähtöjen kautta. Pelicans puolustaa kärsivällisesti keskustaa. Ei valtavia heilahduksia isossa kuvassa.

14. min: Aatu Jämseniltä näppärät kynäilyt ylivoimalla, mutta viimeistely-yritys seinille. Viihdettä kansalle.

11. min: Heljangolta pientä pomputtelua Pelicansin ylivoiman aikana. Avausmaalin loistavasti pohjustanut Tuulola menetti mailansa, mutta Pelicans ei onnistunut käyttämään tilaisuutta hyödykseen.

9. min: Pelicans saanut hiljalleen otetta. Painostus tuottaa myös tulosta, kun Tapparalta Mikael Seppälä boxiin. Syynä kiinnipitäminen.

5.01 MAALI! Tappara, 1–0. Paine pysyy jäähyn jälkeen Pelicansin päädyssä ja Tappara iskee. Joni Tuulolalta loistosyöttö ja Ben Thomas ujuttaa kiekon rystyltä verkkoon.

6. min: Pelicans selvittää Tapparan ensimmäisen ylivoiman. Jori Lehterän johtama nippu loi lupaavaa tonttia isäntien päätyyn.

3. min: Tapparalta vahva sisääntulo peliin ja heti ylivoimaa seurauksena. Pelicansilta Ben Blood boxiin, syynä poikittainen maila.

Kello 18.33: Kiekko jäässä. Neljäs finaaliottelu käynnissä.

------------------------------------------------------

Kello 18.31: Maamme vedetty kuoron voimin. Sitten itse näytöksen pariin. Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 2–1. Nouseeko Pelicans tasoihin vai pääseekö Tappara jo katkaisupaikan äärelle?

Kello 18.27: Mökki alkaa täyttyä Lahdessa. Tappara liukuu jo jäälle, Pelicans perässä. Molemmissa fanikulmissa hyvä meininki päällä. Kohta mennään.

Kello 18.25: "Kyllä tänään pitää lyödä all-in", Tapparan avainpuolustaja Valtteri Kemiläinen sanoi C Morelle.

Mielenkiintoista nähdä, että onnistuuko tämä ja mikä seuraus on, mikäli Tappara on ytimessä.

Kello 18.20: MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen latasi oman näkemyksensä Pelicansin päävalmentajan Tommi Niemelän omanlaisesta "mediapelistä".

Kello 18.15: Tappara on luonut tähän mennessä enemmän maaliodottamaa, mutta mielenkiintoinen pointti liittyy siihen, että Pelicans on saanut kirvesrintoihin verrattuna enemmän ylivoimaa. Tulosta ei ole kuitenkaan tullut.

Kello 18.10: Tämän illan finaaliottelussa nähdään myös F1-osaamista, kun Alfa Romeon suomalaiskuski Valtteri Bottas on paikan päällä. Bottas on vahvasti Pelicansin toiminnassa mukana.

Kello 18.05: Kolmannessa finaaliottelussa avainrooliin nousi Pelicansin Iikka Kangasniemi, jonka ura meinasi katketa jo A-juniorivaiheessa. Niin vain taiturimainen hyökkääjä on jatkanut matkaansa, mikä on kantanut aina tähän, ratkaisupisteeseen saakka.

Kello 18.00: C Moren lähetys käynnissä. Ennakkostudiota juontaa Jukka Lohva, asiantuntijoina Tero Lehterä ja Ari Vallin. Ottelua selostaa Jani Alkio, kommentaattorina Pekka Saravo.

Kello 17.55: SM-liigan finaaleissa omanlainen näytös on käyty lehtereillä, kun Pelicansin Tommi Niemelä on vedonnut jatkuvasti yhteen ja tiettyyn kantaan: "en saa kommentoida". Niemelä on väistellyt tuomareihin liittyviä kysymyksiä jatkuvasti samalla fraasilla.

Kello 17.50: Pelicans onnistui kaventamaan finaalisarjan tilannetta, kun se kaatoi Tapparan lauantain kolmannessa kohtaamisessa lukemin 4–1. Tappara laittoi vielä loppuhetkille hurjan myllyn päälle, mutta Pelicans kesti.

Kello 17.48: Lahdessa joukkueet valuvat alkulämmittelyihin. Isku Arenalla Pelicans-faneja jo varsin kiitettävästi paikalla. 40 minuuttia ottelun alkuun.

Kello 17.45: Tappara sen sijaan pistää ketjujaan uuteen uskoon. Kirvesrintojen kippari Otto Rauhala johdattaa nyt kakkosketjua, rinnallaan Anton Levtchi ja Waltteri Merelä. Marcus Davidsson on nyt kolmossentterinä, laidoillaan Petteri Puhakka ja Niko Ojamäki.

Tapparan vitjat:

Kello 17.40: Pelicans ei ole paljoa kokoonpanoaan sotkenut finaalisarjan aikana. "Näillä mennään" -teema elää ja voi hyvin.

Pelicansin ketjut neljännessä finaaliottelussa:

Kello 17.35: Tervetuloa SM-liigan kevään neljännen finaaliottelun liveseurannan pariin. Pelicansin ja Tapparan taisto lähtee liikkeelle kello 18.30. C Moren ennakkostudio pyörähtää puolestaan käyntiin kello 18. Finaalisarja on tällä hetkellä Tapparalle 2–1. Mestariksi yltää neljällä voitolla.