MTV Urheilun tiedot: Onni Valakari, 25, vaihtaa seuraa – sopimuksessa yli miljoonan euron optio

Onni Valakari on siirtymässä Ruotsin pääsarjaseura AIK:hon kyproslaisen Pafos FC:n riveistä. MTV Urheilun tietojen mukaan osapuolet ovat päässeet pitkien neuvotteluiden jälkeen yhteisymmärrykseen loppukauden kattavasta lainasopimuksesta, joka sisältää yli miljoonan euron osto-option.

Valakari, 25, on ollut AIK:n ja Pafosin neuvotteluiden kohteena viime viikosta lähtien. Kyproslaismedia kertoi siirron olevan jo lähellä, mutta neuvottelut seurojen välillä kestivät lopulta pitkään.

MTV Urheilun tietojen mukaan siirron yksityiskohdista on tänään perjantaina päästy sopuun viimeisiä muodollisuuksia lukuun ottamatta. Valakarin on kuitenkin määrä lentää viikonlopun aikana Solnaan allekirjoittamaan sopimuksensa ja suorittamaan lääkärintarkastuksensa ennen lainasiirron julkistamista. Jos mitään yllättävää ei tapahdu, julkistetaan Valakari AIK:n uutena pelaajana ennen Ruotsin siirtoikkunan sulkeutumista maanantaina.

AIK maksaa loppukauden lainasta korvauksen, minkä jälkeen seura voi ostaa Valakarin pysyvästi itselleen aktivoimalla sopimukseen kirjatun osto-option. Yli miljoonan euron lausekkeen tarkka hinta määräytyy suorituspohjaisten ehtojen mukaan.

Pafosia vuodesta 2020 asti edustanut Valakari pelasi viime kaudella 35 Kyproksen liigan ottelua ja teki niissä viisi maalia. Yhteensä hän pelasi Pafosin riveissä 158 ottelua, joissa vyölle kertyi 46 maalia ja 19 maalisyöttöä.

Valakari on pelannut 11 kertaa Suomen A-maajoukkueessa ja tehnyt yhden maalin. Vasenjalkainen pelintekijä nähtiin edellisen kerran Huuhkajien paidassa syyskuussa 2022, kun hän syötti maalin 1–1-tasapelissä Romaniaa vastaan Kansojen liigassa.

 

Juttua muokattu 23.8. kello 20.59. Valakarin viimeisin ottelu Huuhkajissa oli syyskuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat