MTV Uutisten suosikkiohjelmassa uudistuksia – koskettavia dokumentteja syksyn ajan

Asian ytimessä.doc syventyy yhteiskunnan ongelmakohtiin ja vaikuttaviin henkilötarinoihin. Dokumenttisarjan tekijöinä ovat MTV Uutisten toimittajat, muun muassa rikostoimittaja ja dekkaristi Rebekka Härkönen ja Koura-palkittu Ukraina-dokumentin tekijä Raija Kantomaa.

Asian ytimessä -ohjelmasta tuttu minidokumenttisarja jatkuu Asian ytimessä.doc -ohjelmasarjan muodossa. Minidokumentteja on nähty jo vuoden verran Asian ytimessä -keskusteluohjelman sisällä. 

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo, että dokumentit ovat saaneet erinomaisen vastaanoton.

– Asian ytimessä on hieno ohjelmabrändi, jonka kautta olemme pystyneet osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Dokumentit ovat olleet äärimmäisen suosittuja.

Asian ytimessä -keskusteluohjelmaa on tehty vuodesta 2019. Tänä syksynä keskiössä ovat laadukkaat ja ajankohtaiset minidokumentit, kun keskusteluohjelma on tauolla.

Äänessä tavalliset ihmiset

Minidokumenteissa äänen pääsevät ne henkilöt, joita ei perinteisessä uutisoinnissa usein nähdä. Asiantuntijoiden sijaan keskiössä ovat ihan tavalliset ihmiset.

Ensimmäinen dokumentti käsittelee 6-vuotiaan Lian harvinaista perinnöllistä sairautta. Dokumentissa seurataan, miten perheen äiti valmistautuu tyttärensä lähestyvään kuolemaan.

– Yhteiskunnan tilasta kertoo paljon se, miten se huolehtii kriisin keskelle joutuneista. Ei kannata tuijottaa ainoastaan valtavirtaa, vaan nostaa esiin piiloon jääneitä tarinoita, tuottaja Terhi Romo kuvaa.  

Kolmesti Koura-tunnustuksen saanut Romo ottaa tuottajan pestin vastaan uteliaana.    

– Pirstaloidun ja nopeatempoisen uutisvyöryn rinnalle tarvitaan tarinallisempia ja visuaalisesti pureskeltuja sisältöjä. Asian ytimessä.doc vastaa tähän tarpeeseen, kertoo Romo. 

Dokumenttien tekijöinä palkittuja toimittajia

Dokumentteja tekevät MTV Uutisten omat toimittajat. Tänä syksynä tekijöinä ovat muun muassa MTV Uutisten rikostoimittaja ja dekkaristi Rebekka Härkönen, terveystoimittaja Nelli Hyttinen sekä Raija Kantomaa, jonka dokumentti Ukrainassa haavoittuneesta suomalaistaistelijasta palkittiin keväällä Koura-gaalan pääpalkinnolla.

Katso palkittu minidokumentti alta.

Syksyn aikana nähdään myös Anton Aaltion dokumentti 23-vuotiaasta Kaaposta ja hänen vaarallisesta harrastuksestaan. Valtteri Kykkänen pureutuu dokumentissaan komeroituneen ihmisen mielenmaisemaan.  

– Meillä on monipuolinen ja osaava tekijäjoukko, joka näkyy myös dokumenttien aiheissa, Romo sanoo.  

Syksyn aikana nähtävissä dokumenteissa käsitellään muun muassa erikoisia testamentteja, nuorten masennusta, uskonnollisuutta ja paraurheilua.

Asian ytimessä.doc sunnuntaisin Huomenta Suomessa ja MTV Katsomossa 15. syyskuuta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat