Muodostelmaluisteluseuran kokouksessa tungosta kohuvalmentaja Mirjami Penttisen tapauksen käsittelyssä – ovella järjestysmiehet

Valtaosa pöydistä oli pakko siirtää pois kokoustilasta, jotta kokousväki mahtui tiistai-iltana Pirkkolan urheilutalon kokoustilaan taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) ylimääräiseen kokoukseen.

Yleisömenestyksen takia puoli tuntia myöhässä alkanut kokous valmistautui valitsemaan seuralle uuden hallituksen. Ennen kokousta urheilutalon ala-aulassa kiemurteli yli tunnin ajan jono, sillä seura tarkasti kokousosanottajien jäsenyyden tai valtakirjan.

Urheilutalon kahvilan viereisen kokoustilan ovea valvoi kaksi järjestysmiestä, mikä on urheiluseuran tapahtumissa harvinaista.

HSK:n kokous kiinnostaa erityisesti, sillä seuran uusi hallinto linjaa, miten kohutun valmentajan Mirjami Penttisen tapauksessa edetään.

Seuran uusi hallitus on tarpeen, koska entinen erosi tammikuun lopussa. Puheenjohtaja Pirjo Hellän johtama eronnut hallitus katsoi, että seuran jäsenistö on niin jakaantunut, että hallitus ei voi jatkaa.

Helsingin Sanomat kertoi aamulla julkaistussa jutussaan, että eräs Penttisen tukija on yrittänyt kerätä seuran jäseniltä valtakirjoja illan äänestystä varten. Lehden tietojen mukaan Penttisen tukija on pyytänyt valtakirjaa useilta seuran jäseniltä.

Toisenlaisiakin näkemyksiä seurassa on, mikä uumoilee pitkää kokousta. Valtakirjansa tarkistuttanut Essi Nurmi toivoi, että seurassa noudatettaisiin Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan tuomiota, jonka mukaan Penttinen on vuoden kilpailukiellossa.

Nurmi edusti kokouksessa matkoilla ollutta ystäväänsä, mutta Nurmen alaikäinen tytär luistelee HSK:ssa. Kokouksessa äänioikeus on vain täysi-ikäisillä.

Rangaistus jakoi seuran kahteen leiriin

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti HSK:ssa muodostelmaluistelun päävalmentajana toimineen Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen takia tammikuussa. Seura vapautti hänet sen jälkeen tehtävästään.

Myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi Penttisen puolesta ja vaati seuraa palauttamaan päävalmentajan työvelvoitteen. Avoimen kirjeen allekirjoitti 72 vanhempaa. HSK:n hallitus erosi, kun jäsenistön näkemykset valmentajan toimista erosivat jyrkästi.

Penttinen ei ole valittanut kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Oikeusturvalautakunta kokoontui viimeksi maanantaina, eikä Penttisen asia ollut käsittelyssä.

Valtakirjalla voi käyttää vain kahta ääntä

HSK:n kokouksessa valitaan hallitukselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä neljä hallituksen jäsentä ja varajäsenet. Äänioikeus on seuran jokaisella 18 vuotta täyttäneellä jäsenellä ja kunniajäsenellä.

–  Äänioikeutettuja on muutama sata, eronnut puheenjohtaja Hellä sanoi ennen kokousta.

Kokouksessa seuran jäsenet voivat käyttää äänioikeutta asiamiehen välityksellä, mutta läsnä olevat jäsenet voivat edustaa valtakirjalla korkeintaan kahta ääntä.

Kokouksessa käsiteltävät asiat ratkaistaan äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan vaalit ratkaistaan arvalla.

Taitoluisteluliitto odottaa HSK:n uudelta hallitukselta selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty Penttiselle määrätyn kilpailukiellon jälkeen. Liiton on tarkoitus käsitellä selvitystä kokouksessaan torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat