Mustaherukka-kaurakeksileivokset

mustaherukka-kaurakeksileivokset
mustaherukka-kaurakeksileivoksetMyllyn Paras Oy
Julkaistu 25.08.2005 13:25(Päivitetty 19.01.2012 14:55)

Monilla on vielä jäljellä herukoita. On kysytty, mitä niistä voisi leipoa. Tässä on idea käyttää hapahkoja marjoja, kuten musta- tai punaherukoita makeisiin kaurakekseihin. Myös karviaiset tai puolukat sopivat täytteeksi. Mikäli et jaksa leipoa kaurakeksejä itse kaurahiutaleita käyttäen, voit valmistaa keksit kauramurotaikinasta (pakaste).

Mustaherukka-kaurakeksileivokset

  • n. 15 kpl
  • 125 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria tai tummaa sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita tai rusinoita
  • 4½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • ¾ dl kermaa
  • Väliin:
  • n. 2 dl marjasosetta tai -hilloa
  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g) tai tuorejuustoa
  • n. 4 dl mustaherukoita tms.

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita (jättäen väliä toisiinsa) leivinpaperin päälle uunipellille ja painele ne mataliksi ympyröiksi. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka ja mustaherukat tms.

Kokoa leivokset jäähtyneinä tarjottimelle. Levitä alimmaksi tuleville keksille marjahilloa tai -sosetta. Levitä päälle kerros rahkamarjaseosta ja paina kanneksi toinen keksi. Mikäli täytät keksit juuri ennen tarjoilua, ne ovat rapeita.

Voit myös täyttää keksit aiemmin ja laittaa ne odottamaan tarjoilua jääkaappiin, tällöin kaurakeksit pehmenevät. On makuasia, haluatko keksien olevan rapeita vai pehmeitä leivoksissa.

Teksti: Arja Savela

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle