Mustakari: Kiinalainen kisa

F1-kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa, Kiinan GP:ssä, Shanghaissa, on mahdollisuudet moniin eri vaihtoehtoihin, joilla kaikilla voi olla merkittävä vaikutus kauden mestaruustaistelun lopputuloksiin.

Jos pistejohdossa oleva McLarenin Lewis Hamilton kerää Kiinasta kuusi pistettä enemmän kuin Ferrarin Felipe Massa, britti vie tämän kauden maailmanmestaruuden.

Toisaalta jos Massa ottaa täyden potin, 10 pistettä, ja Hamilton jää toistamiseen nollille, silloin Massalle riittää kauden päättävässä, Brasilian osakilpailussa neljäskin sija mestaruuden varmistamiseen, sillä tasapisteissä Massa olisi useampien voittojen ansiosta vahvemmilla.

Vaihtoehtoja on toki paljon muitakin ja on muistettava, että kyllä kisoissa on mukana monta muutakin kuljettajaa, kuten Ferrarin Kimi Räikkönen, McLarenin Heikki Kovalainen, Renaultin Fernando Alonso ja BMW Sauberin Robert Kubica, jotka kaikki ovat kykeneviä voittamaan viikonloppuna. Toki heistä Alonso ja Kubica tarvitsisivat hieman onneakin, pystyäkseen siihen, mutta Räikkösen ja Kovalaisen kohdalla ei tarvitse suuremmin puhua edes onnesta.

Tilanne on samankaltainen valmistajien sarjassa, jota Japanin kisan jälkeen johtaa Ferrari 142 pisteellään ennen McLaren-Mercedeksen 135 pistettä vastaan. Sen mestaruuden ratkaisu siirtynee suurella todennäköisyydellä kauden päättävään, Brasilian osakilpailuun. Ja jos kahden mahtitallin kuljettajille sattuisi tapahtumaan Kiinan kisassa odottamattomia asioita, silloin 128 pisteessä kolmantena oleva BMW Sauber voisi hyvinkin nousta siihen kamppailuun vielä mukaan.

Joka tapauksessa viikonlopun kilpailu tarjoaa monia mielenkiintoisia, kiinalaisia vaihtoehtoja ja sen myötä jännitystä yllin kyllin. Tämä siitäkin huolimatta, että Kimi Räikkösen mahdollisuudet mestaruuteen lipuivat Japanissa lopullisesti hallitsevan mestarin ulottumattomiin.

Teksti: Erkki Mustakari 13.10.2008

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat