Muurinen haluaa voiton Armeniasta

Päävalmentaja Antti Muurinen, 50, myöntää, että Suomen ainoa tavoite keskiviikkona Jerevanissa on voittaa Armenia MM-karsinnassa. Muurisella on hyviä kokemuksia, sillä vuonna 1998 ja 1999 hän poistui Jerevanista voittajana eurocupeissa HJK:n peräsimessä.

-Lähtökohta on se, että Armenialla on hyvä keskikenttä ja hyökkäys, mutta puolustuspelaaminen ei ole heille niin ominaista, Muurinen sanoi.

Muurinen myöntää, että Armenia on hyvin erityyppinen joukkue kuin Andorra, jonka Suomi löi kotona 3-0.

-Emme lähde peliin samalla tavoin ylivarovaisesti kuin Bukarestissa Romaniaa vastaan. Tosin olen videoita katsellessa yhä vakuuttuneempi siitä, että siellä oli tasapeli täysin mahdollinen, Muurinen pohti.

-Kun Romanialla on nyt lohkossa kaksi 2-1-voittoa, on minulla tunne, että toisessa kohtaamisessa me voitamme, Muurinen totesi.

Väyrynen keskikentän pohjalle

Muurinen ei julkista joukkuettaan, mutta melkoisella varmuudella pelikiellossa lauantaina ollut Mika Väyrynen korvaa aloituksessa Antti Pohjan.

-Väyrynen on ollut erinomaisen hyvä harjoituksissa ja on todennäköisesti avauksessa, Muurinen kertoi.

Päävalmentaja antaa ymmärtää, että Jari Litmasen erinomainen peli ja Alexei Eremenko Juniorin upeat vapaapotkumaalit sekä muut oivallukset takaavat molemmille paikan aloituskokoonpanoon. Tällöin Väyrynen puolustaisi keskellä Aki Riihilahden kanssa, ja Litmanen nähtäisiin tutulla kymppipaikalla.

Kärjessä Muurinen odottaa Mikael Forssellin olevan nälkäinen maalintekoon, kun hän Tampereella ei onnistunut. Vaihdosta tullee vihdoin ensimmäisenä Pekka Lagerblom, sillä nivuksen säästö Tampereella toi hänelle terveen paperit Jerevaniin.

Puolustuslinja ennallaan

Muurinen oli tyytyväinen Mika Nurmelan erinomaiseen onnistumiseen oikeana puolustajana, vaikka myöntää, ettei pelissä paljon tarvinnut puolustaa.

-Hän kuitenkin pelaa Saksassa pakin roolissa. Uskon, että alakerran kenttänelikko jatkaa samassa koostumuksessa, päävalmentaja kaavaili.

Puolustuksen lukko on eittämättä Antti Niemi, joka pääsi vähillä töillä Andorra-pelissä.

-Aseemme on tiivis puolustuspeli vastustajan hyökkääjien kurissa pitämiseksi, Muurinen totesi.

Muurinen arvioi Sixten Boströmin vakoilun Makedoniassa (3-0 kotivoitto) sekä otteluvideon perusteella, että Armenian pelitapa hyökkäystilanteessa on 3-4-3 ja puolustustyyppisessä pelaamisessa 5-4-1.

-Siihen joukkueeseen on tulossa kolme muutosta. Ykkösmaalivahti Roman Berezovski on nyt mukana, samoin loukkaantumisesta toipunut Armen Karamian tulee kärkeen vasemmassa laidassa viihtyvän veljensä Artavadzin aisapariksi, Muurinen tiesi.

Kolmas muutos koskee topparin tonttia, kun kapteeni Harutjun Vardanjan sai viimeksi punaisen kortin.

Ottelu pelataan 900 metrin korkeudessa melkoisessa kuumuudessa.

-Nestehukka aiheuttaa sen, että peli on osattava jaksottaa. Syöttötarkkuus on tärkeätä ylimääräisen työn eliminoimiseksi, Muurinen muistutti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat