Muusikko Jesse Markinia epäillään vauvan törkeästä pahoinpitelystä – näin hän kommentoi

Muusikko Jesse Markinia epäillään tänä vuonna syntyneen lapsensa törkeästä pahoinpitelystä.

Emma-palkittua muusikkoa Jesse Markinia epäillään hänen oman, vauvaikäisen lapsen törkeästä pahoinpitelystä. Myös lapsen äiti on epäiltynä samoista teoista. 

Rikosepäilystä kertoi ensin Seiska.

Markin kommentoi rikosepäilyä Instagram-tarinassaan keskiviikkona 23. lokakuuta. Hän kiistää syyllistyneensä minkäänlaiseen rikokseen.

Rikoskomisario Tuomas Lindholm Helsingin poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille, että sillä on tutkittavana tapaus, jossa kahta henkilöä epäillään pienen lapsen törkeästä pahoinpitelystä.

Lindholm ei ota kantaa epäiltyjen henkilöllisyyteen, eikä myöskään siihen, mikä heidän suhteensa pahoinpitelyn uhriin on. Lindholm kuitenkin sanoo, ettei asiaan liity lapselle ulkopuolisia henkilöitä.

Poliisi selvittää yhä, milloin rikos on tarkkaan ottaen tapahtunut, mutta puhutaan loppukesästä tai alkusyksystä, elo-syyskuusta, Lindholm sanoo.

Lindholmin mukaan poliisilla on epäilys rikoksen tekotavasta. Poliisi odottaa parhaillaan asiaan liittyvien asiantuntijalausuntojen valmistumista.

Esitutkinta on jo pitkällä, joten niiden jälkeen asia menee nopeasti syyteharkintaan.

Tapausta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä siksi, että uhri on ollut tekoaikaan alle parin kuukauden ikäinen. Lisäksi poliisi epäilee, että teosta on aiheutunut uhrille vakavia vammoja.

Markin kommentoi rikosepäilyä 

Markin kertoo Instagram-tarinassaan, että hänestä tuli tänä vuonna isä, ja että hänen lapsellaan alkoi ilmenemään terveyshuolia pian syntymän jälkeen. Markinin mukaan terveysongelmat johtivat sairaalahoitoon.

– Yllätykseksemme lääkärit ilmoittivat meille tilanteen viittaavan siihen, että meitä on mahdollisesti syytä epäillä rikoksesta. Lääkärit kertoivat, että heidän on ilmoitettava asiasta poliisille. Pian löysimme itsemme poliisikuulustelusta kertaamassa tapahtumia jokaista yksityiskohtaa myöten, hän kirjoittaa.

Markin kirjoittaa julkaisussaan heränneensä yhtenä aamuna siihen, että poliisi soitti hänen ovikelloaan ja ilmoitti, että hänet viedään kuulusteluun. Markin kertoo viettäneensä kolme päivää sellissä ja saaneensa kuulla, että myös lapsen äiti on kiinniotettuna ja kuulusteltavana.

Markin väittää kirjoituksessaan, ettei hänen tai hänen lapsensa äidin syyllisyydestä ole näyttöä. 

– Päästyämme vapaaksi meille oli selvää, että lapsemme tila yritetään sysätä meidän niskoillemme. Vaikutti siltä, että muita mahdollisia syitä lapsen tilaan ei aiottu tutkia, hän väittää tekstissään. 

– Tällä hetkellä poliisin esitutkinta kulkee nimikkeellä törkeä pahoinpitely. Vaikka olemme syvästi järkyttyneitä siitä, miten prosessi viranomaisten kanssa on mennyt, kiistämme minkäänlaisen rikoksen asiassa ja olemme tehneet parhaamme, jotta he saavat tutkinnan suoritettua, hän kirjoittaa.

Julkaisunsa lopussa Markin kertoo, että on päättänyt perua loppuvuoden esiintymisensä ja keskittyvänsä asian käsittelemiseen viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa.

39-vuotias Markin on Emma-palkittu räppäri. Häneltä ilmestyi syksyllä kriitikoiden ylistämä Pump-albumi.

Markin kilpaili Uuden Musiikin Kilpailussa alkuvuonna 2024. Hän sijoittui Glow-kappaleellaan viidenneksi.

Lue myös:

    Uusimmat