Naamioitunut mies loi pelkoa EM-huippuottelussa – nyt tuli "naurettava" rangaistus

Jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieräottelu Saksan ja Tanskan välillä sai kesäkuussa kummallisen lopun, kun aseistautunut poliisi otti kiinni stadionin kattotelineisiin kiivenneen naamioituneen miehen. Nyt huomiota herättänyt kiipeilijä on saanut tempauksestaan rangaistuksen.

Kiinniotettu mies on saanut syyttäjänvirastolta tuomion luvattomasta tunkeutumisesta. Rangaistusmääräys sisältää 70 päiväsakkoa, joista kukin on suuruudeltaan vain 15 euroa. Hakemus on nyt toimitettu käräjäoikeudelle.

Sakkoa on luvassa siis yhteensä 1050 euron. Saksalaislehti Bild kuvailee rangaistusta "naurettavaksi", sillä vaarallisena pidetty teko sai katsojat varpailleen naamiomiehen aikeista.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Yritti päästä ottamaan kuvia

21-vuotias, naamioitunut mies kertoi poliisille 30. kesäkuuta tapahtuneen välikohtauksen jälkeen, että hän oli kiivennyt kattotelineisiin ottaakseen stadionista kuvia mahdollisimman korkealta.

Selitys oli ilmeisesti uskottava, sillä hänen kantamastaan repustaan löytyikin useita kameravarusteita.

Tempauksen on katsottu liittyneen niin sanottuun roofer-skeneen, jossa ihmiset kiipeilevät laittomasti korkeisiin rakennuksiin.

Syytetyn kerrotaan kiivenneen jo huhtikuussa 2022 Hernessä sijaitsevan lämpö- ja voimalaitoksen 300 metriä korkeaan torniin. Hänellä oli sielläkin mukanaan reppu, joka sisälsi valokuvausvälineitä.

Tuolloin hän väitti olevansa niin sanottu kameravalvoja ja ottavansa näyttäviä ilmakuvia, joita hän sitten julkaisi sosiaalisessa mediassa saadakseen paljon seuraajia. Toukokuussa 2024 hänen kerrotaan jääneen kiinni vastaavasta tapauksesta Ulmissa.

Lue myös:

    Uusimmat