Naapuri kertoo Mukkulan poliisioperaatiosta MTV Uutisille: "Ampuja ja poliisi huutelivat toisilleen"

Paikallinen asukas kertoo MTV Uutisille Lahden Mukkulassa illalla käynnissä olleesta poliisioperaatiosta.

Hämeen poliisilaitos kertoo tilanteen saaneen alkunsa, kun hätäkeskukseen oli tullut noin kello 19 useita ilmoituksia ampumisesta Timonkadulla. Poliisi kertoi 21.30 aikaan tilanteen akuutin vaiheen olevan ohi.

Poliisin mukaan paikalla oli ammuttu, mutta tilanteessa ei ollut uhreja eikä loukkaantuneita. Alueella ei ole enää vaaraa ja siellä saa liikkua muuten kuin poliisin eristämällä alueella.

Kerrostalossa naapurissa asuva nainen kertoo MTV Uutisille soittaneensa poliisille kuultuaan laukauksia. Hän kertoo kuulleensa arviolta kymmenen laukausta.

– Olin iltanokosilla, kun kello 19.20 aikaan heräsin ammuskeluun. Kävin parvekkeella katsomassa. Pihalla oli kaksi naista ja yksi mies, jota kohti ammuttiin. Naiset huusivat, että soita poliisille.

Nainen epäilee, että miestä kohti ammuttiin samasta kerrostalosta, jossa hän itsekin asuu.

– Minulle tuli hirveä paniikki, kun 14-vuotias tyttäreni oli samaan aikaan kaupassa. Soitin tyttärelle, että hän pysyisi kaupassa ja soitin sitten poliisille. Ammuskelu loppui ja poliisit  tulivat paikalle. Ammuskelun loputtua tyttäreni tuli takaoven kautta kotiin, hän kertoo.

– Ampuja ja poliisi ovat huudelleet aika ajoin toisilleen, nainen kertoi samaan aikaan kun poliisioperaatio oli vielä käynnissä

Asukas kritisoi sitä, että paikalla pyöri myös uteliaita ihmisiä, jotka häiritsivät poliisin työtä. Poliisi joutui käskyttämään uteliaita katsojia poistumaan paikalta.

Silminnäkijä MTV Uutisille: Sibeliustalon vieressä kiinniotto

Toinen silminnäkijä kertoo MTV Uutisille nähneensä Mukkulan poliisioperaatioon liittyneen kiinnioton Sibeliustalon vieressä.

– Olin ajamassa Mukkulan suuntaan ja joka suuntaan meni poliisiautoja. Sibeliustalon nurkalla oli 4-5 poliisiautoa.

Silminnäkijä kertoo nähneensä, että poliisit olivat ottaneet kiinni ainakin yhden miehen ja naisen. Hänen mukaansa tilanne vaikutti rauhalliselta.

– Hulluksi on  yhteiskunta mennyt, kun tapahtuu tällaisia ampumisia. Jotain vikaa yhteiskunnassa tai ihmiskunnassa on oltava, silminnäkijä päivittelee.

Tiedätkö asiasta jotain? Ota yhteyttä uutiset@mtv.fi tai WhatsAppissa numeroon 040 578 5504. 

Kuvia ja videoita voit lähettää WhatsAppin lisäksi myös linkistä mtvuutiset.fi/lukijankuvat.  

Noudata paikan päällä poliisin ohjeita. Älä hankaloita viranomaisten toimintaa tai vaaranna kenenkään turvallisuutta.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Juttua päivitetty kello 22.44 poliisin tuoreimmilla tiedoilla ja toisen silminnäkijän kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat