Naisten PWHL-jääkiekkoliigassa tehtiin upea yleisöennätys – hallissa yli 19 000 katsojaa: "Epätodellista"

PWHL halusi viedä ottelun NHL-areenalle, sillä Toronto on myynyt kaikki tämän kauden kotipelinsä loppuun.

Pohjois-Amerikan uudessa PWHL-jääkiekkoliigassa tehtiin jälleen historiaa, kun peräti 19 285 katsojaa todisti Suomen aikaa lauantaiyönä pelattua Toronton ja Montrealin ottelua. Kyseessä on naisten jääkiekon yleisöennätys yksittäisessä ottelussa.

Urheilumedia Athleticin mukaan edellinen ennätys tehtiin vuoden 2013 MM-kilpailuissa Ottawassa, kun Kanadan ja Suomen välistä alkulohkopeliä seurasi 18 013 katsojaa.

PWHL:n avauskausi alkoi uudenvuodenpäivänä, ja liigassa rikottiin naisten ammattilaisotteluiden yleisöennätyksiä jo ensimmäisissä peleissä. Liigan aiempi yleisöennätys syntyi 6. tammikuuta, kun Minnesotassa pelattu ottelu houkutteli lehtereille 13 316 katsojaa.

Toronton ja Montrealin ottelu järjestettiin samalla areenalla, jossa NHL:n Toronto Maple Leafs ja NBA:n Toronto Raptors pelaavat ottelunsa. PWHL halusi viedä Toronton ottelun suurempaan halliin, sillä joukkueen kaikki kotiottelut vajaat 4 000 katsojaa vetävässä kotihallissa on myyty loppuun.

– Oli todella erityistä nähdä tuollainen määrä kylttejä katsomossa, nähdä pieniä tyttöjä, poikia ja perheitä. On epätodellista, mitä naisten jääkiekossa tapahtuu juuri tällä tällä hetkellä, Montrealin kapteeni Marie-Philip Poulin tunnelmoi Athleticin mukaan.

Konkarivalmentajakin liikuttui

Ennätysyleisö sai myös Toronton päävalmentajan Troy Ryanin tunteikkaaksi. Ryan on valmentanut urallaan Kanadan maajoukkueen muun muassa kahteen MM-kultaan ja olympiakultaan.

– Olen ollut urallani painetilanteissa ja jännittävissä tilanteissa, mutta tämä liikutti myös vaihtopenkillä kävelevää keski-ikäistä miestä. Voi vain kuvitella, miltä tämä kokemus tuntui pelaajista, jotka ovat taistelleet tällaisista mahdollisuuksista niin kauan, Ryan kuvaili.

Liigassa toisena oleva Toronto voitti ottelun 3–0. Liigan ainoa suomalaispelaaja Susanna Tapani siirtyi hiljattain kärkijoukkue Minnesotasta Bostoniin, joka majailee kuuden joukkueen sarjassa viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat