Nämä kuvat symboloivat Manchester Unitedin karmeaa tilaa – seuralegendoilta ryöpytystä: "En tiedä, mitä hän tekee"

Maalikooste: Galatasaray - Manchester United 6:32
Manchester Unitedin reitti ensi kaudeksi Mestarien liigaan on tukossa – tällä kaudella tie pysähtyi jo alkulohkossa

Manchester United on matkalla historiansa huonoimpaan sarjasijoitukseen nykymuotoisen Valioliigan historiassa. Sunnuntaina se kärsi mitäänsanomattoman esityksen päätteeksi 0–1-tappion Arsenalille, eivätkä ainoat vuotokohdat paljastuneet puolustuslinjasta.

Manchester Unitedin ahdistunut pelaaminen ei juuri nyt hengi lupauksia paremmasta. Brasilialaisen tähtikonkarin Casemiron vastuuton puolustaminen sunnuntain ottelussa alleviivasi joukkueessa rehottavaa ongelmavyyhtiä. Samalla United on kärsinyt pitkin kautta lähes loputtomasta määrästä avainpelaajien loukkaantumisia.

– Tämä on kuin uimista kädet selän takana. Pää on yritettävä pitää vedenpinnan yläpuolella. Jos haluamme kehittyä, tarvitsemme terveitä pelaajia, päävalmentaja Erik ten Hag sanoi ottelun jälkeen.

– Pelaajia loukkaantuu, mutta managerina sinun on oltava armoton ja vietävä se mahdollisuus heiltä. Jos sinulla ei ole vakavaa loukkaantumista, sinun on haluttava olla kentällä. Minusta tämä ei vaikuta olevan tilanne Unitedissa, seuran entinen tähtihyökkääjä Wayne Rooney sanoi Sky Sportsille.

Myös ex-kapteeni Roy Keane lasketteli kamppailun jälkeen rapsakkaa tekstiä.

– Casemiron on pyydettävä päästä pois. En tiedä, mitä hän tekee, ex-kapteeni Keane tulitti.

Ottelun jälkeen Unitedin rakenteelliset ongelmat konkretisoituivat ikään kuin symbolina seuran nykytilasta, kun vuonna 1910 avattu ja viimeksi vuonna 2006 remontoitu Old Trafford ei kestänyt Manchesterissa vihmonutta sadetta.

Sosiaalisessa mediassa levinneillä videoilla näkyy, miten katsomoiden portaikot lainehtivat katosta vuotaneesta vedestä. Joukkueen rakentamiseen liittyvien ongelmien lisäksi Unitedin uudella johdolla onkin akuutti ongelma myös rapistuvan stadionikonin kanssa.

Unitedin Valioliiga-historian huonoin sarjasijoitus löytyy toistaiseksi Sir Alex Fergusonin seuraajan David Moyesin alaisuudesta kaudelta 2013-2014, jolloin United jäi seitsemänneksi. Kun Unitedilla on vain kaksi ottelua pelaamatta, sen sarjasijoitus on kahdeksas. Ottelut eurokentillä ovat jäämässä Unitedilta kokonaan välistä, ellei se voita FA Cupin loppuottelussa Manchester Cityä toukokuun 25. päivä.  

Seuran jalkapallotoiminnot tätä nykyä omistava Sir Jim Ratcliffe on aloittanut henkilöstössä välittömät muutostyöt. Ratcliffe palkkasi Jason Wilcoxin Southamptonin jalkapallojohtajan paikalta Unitedin tekniseksi johtajaksi samalla kun Dan Asworth on saapumassa urheilujohtajaksi Newcastlesta.

Päävalmentaja Ten Hag on saanut kannattajakunnalta osakseen potkuvaatimuksia, mutta kesään 2025 ulottuvalla sopimuksella työskentelevän käskijän jatko on odotukset alittaneen kauden myötä yhä hämärän peitossa.

Lue myös:

    Uusimmat