toim. Ari Malmberg
400-500 g naudan ulkofileetä
2 rkl seesaminsiemeniä
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 murskattu valkosipulin kynsi
2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl viinietikkaa
1 tl sokeria
Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes seesaminsiemenet saavat hieman väriä. Jauha paahtuneet siemenet morttelissa. Kuori ja raasta inkivääri.
Valmista marinadi sekoittamalla seesaminsiementahna, inkivääri, murskattu valkosipulin kynsi, soijakastike, viinietikka ja sokeri.
Leikkaa naudanfilee neljäksi pihviksi. Marinoi pihvejä marinaditahnassa noin puolen tunnin ajan. Grillaa pihvit uunissa (tai paistinpannulla) noin 5 minuuttia/puoli. Älä paista pihvejä liikaa. Anna pihvien seisahtaa hetki ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi.
Mausta pihvit vielä muutamalla teelusikallisella dippikastiketta. Tarjoa liha lopun dippikastikkeen, keitetyn riisin, tuoreen kurkun ja rapeiden sipulikiekuroiden kanssa.
Dippikastike
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 dl soijakastiketta
chilijauhetta
1/2 tl sinappijauhetta
2 rkl vettä
1 rkl seesaminsiemeniä
Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita inkivääri, soijakastike, chili, sinappijauhe, vesi ja seesaminsiemenet pienessä kulhossa. Tarjoa dippikastiketta lihan ja keitetyn riisin kanssa.
Lisäksi
4 kevätsipulia tuoretta
kurkkua
Leikkaa sipulit noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi. Leikkaa ne sitten pituussuunnassa hyvin ohuiksi suikaleiksi. Pane sipulisuikaleet jääveteen niin, että ne kihartuvat ja muuttuvat rapeiksi. Valuta tai kuivaa pyyhkeellä ennen tarjoilua.
Keitetty riisi
6 dl puuroutuvaa riisiä
n. 8 dl vettä
Huuhtele riisi hyvin juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi muuttuu lähes kirkkaaksi. Keitä riisi kannen alla aina välillä sekoittaen. (lisää vettä tarvittaessa)