Broileripitaleipä syntyy hetkessä ja maistuu varmasti myös perheen pienimmille. Tsatsiki sopii kanan lisäksi myös kalalle kastikkeeksi. Herkuttele näillä ja muilla Maikkarin Makuja-sivujen kreikkalaistyylisillä resepteillä.
- 400 g broilerminuuttipihvejä
- 4 pitaleipää
- 1 punasipuli
- 3 tomaattia
- 1 ruukku rapeaa jäävuorisalaattia
- 1 pkt fetajuustoa
- suolaa
- mustapippuria
Leikkaa sipuli sekä tomaatit siivuiksi ja sekoita kulhossa fetajuuston ja mausteiden kanssa. Halutessa mausta niitä kuivatuilla yrteillä.
Grillaa broilerinpihvit mehukkaan kypsiksi ja lämmitä myös halkaistut pitaleivät grillissä.
Täytä leipä salaattiseoksella sekä pihvillä ja kaada kastiketta päälle.
Tsatsiki
- puolikas kurkku
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1/2 pnt minttua
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
- mustapippuria
Raasta kurkku sekä valkosipuli isoon siivilään ja purista ylimääräinen neste pois.
Kaada kurkkuraaste kulhoon, johon lisäät jogurtin, hienonnetun mintun sekä mausteet.
Anna tsatsikin maustua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään seuraavaan päivään.
Lusikoi maustunut seos pitaleivän sisään.