New Yorkin pormestaria vastaan nostettu syytteet liittovaltion rikoksista

New Yorkin pormestari vakuuttaa olevansa syytön.

New Yorkin pormestaria Eric Adamsia vastaan on nostettu syytteet liittovaltion rikoksista, yhdysvaltalaismediat raportoivat keskiviikkona.

New York Timesin mukaan syytteet eivät ole julkisia, joten vielä on epäselvää, mistä Adamsia tarkalleen ottaen syytetään. Syytteitä edelsi useita tutkintoja väitetystä korruptiosta hänen hallinnossaan sekä useiden korkea-arvoisten virkamiesten irtisanoutumisia.

Adams on vakuuttanut olevansa syytön. Hän on jatkanut tutkintojen ajan työssään kuin mitään ei olisi tapahtunut ja on aiemmin ilmoittanut halukkuudestaan hakea jatkokautta ensi vuoden pormestarinvaaleissa.

Demokraattipormestari on ensimmäinen New Yorkin istuva pormestari, jota on syytetty liittovaltion rikoksista. Entiseen poliisiin kohdistuu lehtitietojen mukaan ainakin neljä liittovaltion tutkintaa.

Newyorkilainen demokraattiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez vaati keskiviikkona 64-vuotiasta pormestaria eroamaan "kaupungin edun vuoksi". Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun valtakunnan tasolla tunnettu henkilö on julkisesti vaatinut Adamsia vetäytymään tehtävästään.

Lue myös:

    Uusimmat