NHL-luotsilta komeat kehut suomalaiskonkarille – viime kauden haasteet vain kaukainen muisto: "Hän kantoi vastuunsa"

NHL:ssä pelaavan Montreal Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis kehuu vuolaasti joukkueen suomalaiskonkari Joel Armiaa.

Viime kausi käynnistyi Armian osalta synkällä tavalla, kun hän ei mahtunut Montrealin NHL-miehistöön, vaan joutui aloittamaan kautensa AHL:stä.

Laval Rocketin riveissä Armia kuitenkin puhkesi jälleen kukkaan. Armia palasi takaisin NHL:ään kerättyään kahdeksassa AHL-ottelussa tehot 6+3. Vahva liito kantoi myös kirkkaissa valoissa ja Armia rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä iskemällä 17 rysää.

Tällä kaudella Armia on täysin erilaisessa tilanteessa. 31-vuotias hyökkääjä aloittaa kautensa NHL:ssä ja vieläpä tuloskentässä. Armia harjoitteli avausottelun aamuna joukkueensa kakkosketjussa yhdessä Kirby Dachin ja Alex Newhookin kanssa.

Päävalmentaja St. Louis muisteli keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa viime syksyn vaikeaa Armia-päätöstään.

– Helpointa on olla tekemättä mitään. Joskus paras asia, jonka voit tehdä, on kaikista vaikein. Sinä et voi pelätä tehdä niitä päätöksiä sen takia, että se on vaikeinta. Hän otti asian vastaan ja meni eteenpäin. Vaikeudet ovat osa hänen kasvuaan, St. Louis totesi lehdistötilaisuudessa.

St. Louis kehui vuolaasti Armian suhtautumista AHL-komennukseensa, vaikka se oli suomalaiselle varmastikin kova kolaus. Kanadalaisluotsin näkemyksen mukaan Armia onnistui kääntämään takaiskun lopulta voimavaraksi ja löysi uudenlaisen palon jääkiekkoon.

– Hän kantoi vastuunsa. Minusta hän kehittyi siinä, että hän löysi jälleen rakkauden lajiin. Millään muulla ei ole merkitystä, jos sinä et tykkää tästä pelistä. Hän alkoi siellä (AHL:ssä) nauttia taas pelistä ja sai intohimoaan takaisin. Kun sinä saat sen takaisin, loput yleensä seuraavat perästä, kun olet noin lahjakas. Sen me näimme, St. Louis sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat