NHL:n konkaritähti rikkoi läjän ennätyksiä – hurja tehoilta veti sanattomaksi: "Tämä on erityistä"

Valtteri Puustisen tulinen kuti helähti verkkoon – näin syntyi NHL-uran avausmaali 0:39
Kris Letang sai syöttöpisteen Valtteri Puustisen NHL-uran ensimmäiseen maaliin.

Pittsburgh Penguinsin konkaripuolustaja Kris Letang rikkoi ennätyksiä yön NHL-kierroksella.

36-vuotias Letang oli vilkkaan NHL-yön kuningas. Letang saalisti Pittsburghin 7-0-voitossa huimat tehot 0+6.

Letang rikkoi tehoiltansa aikana myös useita ennätyksiä. Hänestä tuli NHL-historian ensimmäinen puolustaja, joka on antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä yhden NHL-erän aikana. Viiden syöttöpisteen erä on myös Pittsburghin uusi seuraennätys.

Letang ylsi myös jakamaan puolustajien yhden ottelun syöttöennätystä. Häntä aiemmin kuusi syöttöpistettä yhden ottelun aikana ovat keränneet Babe Pratt, Bobby Orr, Ron Stackhouse ja Gary Suter.

Letang oli ottelun jälkeen mykistynyt tehoillastaan.

– Tämä oli sellainen ilta, kun kaikki näyttivät tekevän maalin minun syötöstäni. Tämä on aika erityistä, Letang iloitsee Pittsburghin videolla.

Letangin illan kuudes syöttöpiste syntyi, kun hän teki esityön Valtteri Puustisen NHL-uran ensimmäiseen maaliin.

– On aina hauskaa olla se kaveri, joka tekee esityön jonkun ensimmäiseen maaliin. Se on erityinen hetki pelaajalle. Hänen kasvoistaan näki, kuinka erityistä se oli, Letang hymyilee.